Садовий: «Не допускаю варіанта із дискваліфікацією «Львів Арени»

Дмитро Майстренко  |  Вівторок, 1 жовтня 2013, 00:05
Мер Львова Андрій Садовий дав прес-конференцію з приводу рішення ФІФА про дискваліфікацію «Львів Арени» на п’ять років. Очільник міста запевнив, що докладе усіх зусиль для встановлення справедливої оцінки дій вболівальників на стадіоні під час відбірного матчу до Чемпіонату світу 2014 року між збірними України та Сан-Марино.
Садовий: «Не допускаю варіанта із дискваліфікацією «Львів Арени»

Фото: Валерій Шмаков

«Я телефоном зв’язався із президентом Федерації  футболу [Анатолієм Коньковим – авт.] і наголосив, що ми готові надати допомогу у вирішенні цього питання. Також я наголосив на виправленні цієї ситуації, яка склалася. Тому що це була провокація. Одна справа, коли це організовано відбувається вияв нацизму, й інша – коли це роблять деякі люди.

На стадіоні є двісті камер. Треба щоб працівники правоохоронних органів, громадськість, журналісти сіли і переглянули кожну секунду, кожну хвилину записів і знайшли порушників. І треба карати їх, а не всіх уболівальників, усю країну.

Коли хочуть уколоти Україну, завжди б’ють по Львову. Бо Львів як оголений нерв. Завжди реагує. Тому що люди свідомі і захищають свою спадщину.

Ми все зробимо для того, щоб виправити помилки. І вже над цим працюємо. Я не допускаю варіанта з дискваліфікацією «Львів Арени». З приводу санкцій, то тут більше питань, аніж відповідей. І це несправедливе рішення має бути скасованим», - розповів на зустрічі із журналістами Андрій Садовий.

Нагадаємо, що ФІФА покарало збірну України за поведінку вболівальників під час матчу Україна - Сан-Марино, що проходив у Львові. Причиною такого жорсткого покарання стало активне використання піротехніки фанатами та прояви нацизму. Крім того, Федерація футболу України отримала штраф у розмірі 45 тисяч франків. А стадіон "Львів Арена" отримав дискваліфікацію на відбіркові матчі збірної аж до 2018 року включно. 

comments powered by HyperComments