Львівських вболівальників звинуватили в неонацизмі та расизмі

Дмитро Майстренко  |  Четвер, 19 вересня 2013, 19:39
Контрольно-дисциплінарний комітет сьогодні виніс рішення щодо прецедентів в останніх матчах Прем’єр-ліги.
Львівських вболівальників звинуватили в неонацизмі та расизмі

Львівські "Карпати", котрі славляться своїми вболівальниками, змушені будуть через них сплатити штраф у розмірі 150 тисяч гривень. Футбольні чиновники звинуватили львівських ультрас у проявах неонацизму та расизму. Сталося це у матчі другого туру проти донецького "Металургу". Якщо такі порушення в майбутньому повторяться, то головна команда Львова змушена буде зіграти без вболівальників.

Невідомо в чому саме футбольні чиновники побачили вираження неонацизму серед вболівальників головної команди Львова. Можливо, їх звинуватили через те, що зелено-білі ультрас вивішують банери із зображенням Степана Бандери та інших провідних діячів ОУН та УПА.

Наставника ж донецького "Шахтаря" Мірчу Луческу таки змусили заплатити 5 тисяч гривень за те, що він відмовився потиснути руку Олександру Севідову після матчу "Карпати"-"Шахтар". Такими своїми діями Містер порушив пункт 9 статті 15 Регламенту змагань Прем’єр-ліги (щодо обов’язкового рукостискання головних тренерів команд до та після закінчення матчу). Нагадаємо, що раніше такий штраф довелося вже було сплатити наставникові київського "Динамо" Олегу Блохіну.

Також 150 тисяч гривень сплатить харківський "Металіст". Причиною цього штрафу стали неправомірні дії вболівальників під час останнього матчу чемпіонату проти київського "Динамо". А клуб зі столиці витратить 25 тисяч гривень на оплату того, що динамівські ультрас використовували в тому ж таки матчі піротехнічні засоби та викрикували нецензурні висловлювання на адресу харківської команди.

Окрім цього сайт ФФУ повідомляє, що Віталій Кварцяний пропустить один матч. Причиною цьому стала червона картка наставникові луцької "Волині" у матчі проти столичного "Арсеналу".

comments powered by HyperComments