На фестивалі піци у Львові спечуть гігантську піцу в формі італійського прапора

Валерій Шмаков  |  Четвер, 19 вересня 2013, 16:41
У Львові 5 жовтня на площі Ринок з’явиться маленька Італія з львівським присмаком піци – місто прийматиме перший в Україні фестиваль піци. Гостей фестивалю чекатиме дегустація мега-піци, дитячі майстер-класи, конкурси з призами, томатні бої, виступи піца-акробатів, та оперні співи з балконів та вікон будинків площі Ринок. Фестиваль приурочено до 15-ї річниці мережі «Піца Челентано».
На фестивалі піци у Львові спечуть гігантську піцу в формі італійського прапора

Як розповіла Соломія Короненко, директор з маркетингу «Піци Челентано», ідея привезти до Львова фестиваль піци, що відбувається в Італійському Неаполі, витала в повітрі вже давно. В Неаполі цю забаву за день відвідує близько 35 тис. осіб і триває вона кілька днів. Тож, за її словами, організатори прагнуть аби львівський фестиваль піци став справжнім родинним святом для батьків і дітей.

Так, фестиваль розпочнеться дегустацією величезної мегапіци, розміром 3,6 на 2,4 метра, яку безкоштовно зможе спробувати кожен охочий. Вона матиме прямокутний розмір у вигляді Італійського прапора. Також на святі працюватиме своєрідний парк атракціонів «Piza Land», де всі бажаючі зможуть безкоштовно спробувати себе на скелодромі та у боях помідорами. Також розпочне роботу дитячий майданчик,з різними забавами для дітей. Виступатиме перед публікою і дворазовйи чемпіон світу з піца-акробатики сицилієць Паскуаліно Барбассо.

«Для фестивалю буде виготовлена власна «валюта» - піца-токени, які можна буде отримати на атракціонах та змаганнях. Пізніше цю валюту учасники фестивалю зможуть обміняти на піцу та інші призи. Також у фестивальних конкурсах будуть розігруватись дві путівки до Італії», - повідомила Соломія Короненко.

Окрім цього, вона додала, що вже зараз у всій українській мережі ресторанів «Піца Челентано» триває змагання піцеїдів. А 15-ом переможцям подарують поїздку до Львова на фестиваль піци.

Щодо культурної програми, організатори обіцяють влаштувати справжню італійську фієсту в історичному центрі Львова. Для цього запросили оперних співаків та учасника шоу «Голос країни» Блеза Малабу, які з балконів та вікон площі Ринок подарують оригінальний концерт «Музика над тобою», якого ще не бачило наше місто. Також глядачів розважатиме півфіналіст шоу «Україна має талант» «Театр тіней». А завершить концерт електро-оперою київського гурту «La Festa».

texty.org.ua

Частуватимуть гостей фестивалю трьома видами піци - це піца прошутто (з шинкою), із артішокі та салямі. А італійці, які завітають в гості на фестиваль привезуть свою піцу – неаполетанську маргариту. Як розповів бренд-шеф «Піци Челентано» Дмитро Новаков, львівяни в ресторанах надають перевагу прошуто та артішокі. Також популярною є піца чезаре (з куркою, беконом, та соусом чезаре).

На запитання чи будуть представлені на фестивалі якісь екзотичні сорти піци, засновник «Піци Челентано» Марк Зархін відповів, що піца є дуже традиційною стравою і її не потрібно робити екзотичною.

«Коли я знайомому італійцю запропонував піцу з ананасами, він у відповідь запитав чи українці їдять борщ з манго. Тож звичайна піца з соусом і сиром вона самодостатня. Все інше – це вже додатки та спеції», - додав Марк Зархін.

Ціни на цю популярну італійську страву на фестивалі організатори обіцяють не робити надто високими. За словами Соломії Короненко, в середньому шматок піци коштуватиме 10 грн.

Довідка:

Партнером Фестивалю піци у Львові є Міжнародний українсько-італійський культурний центр. Допомагатиме в організації фестивалю, співорганізатор фестивалю піци в Неаполі, засновник школи піцайоло та піца-акробатів «Franko’s Pizza» пан Франко Ворія.

 

comments powered by HyperComments