Фестиваль «На каву до Львова» розкриє кавові секрети

Оля Юречко  |  Четвер, 19 вересня 2013, 13:22
Сьогодні організатори фестивалю «На каву до Львова» офіційно запросили усіх на кавове свято, а заодно розповіли про те, чим цього року будуть вражати, розважати та частувати прихильників напою, який вже давно став символом Львова.
Фестиваль «На каву до Львова» розкриє кавові секрети

Окрім традиційних розваг, які демонструє щороку фестиваль кави, цього року буде багато новинок. Зокрема, вперше на святі відбудеться змагання «Кавова миля» - велозабіг головними вулицями Львова – «кавовим маршрутом». «Ідея зробити бігове змагання  з’явилася ще минулого року, - розповів директор свята Андрій Сидор, -  однак біг і кава не асоціюються. Мало кому хочеться після бігу сісти і пити каву. Спостерігаючи, як у Львові відбуваються велопробіги, ми вирішили зробити «кавовий» велопробіг. Однак, це не змагання, а «фан» – можливість проїхатися вуличками Львова, а за тим  разом посмакувати кавою».

Про каву і велопробіг говорив і майбутній учасник змагання, велоактивіс Богдан:  «Моя участь у кавовій милі – символічна. Львів – це кавова столиця, однак зараз виглядає так, що і вело столиця,  тому пов’язати каву і велосипед – дуже гарна ідея».

Особливої уваги організатори свята приділили чемпіонату баріста, який вже став традиційним не лише у  Львові, але й в Україні.  За словами організаторів, нині є 10 учасників, однак реєстрація учасників триває. «Ще до недавнього часу ніхто не знав, що означає це слово. – відзначив переможець минулорічного чемпіонату Назар Шуляк. –  Баріст – це людина, яка готує каву. Приготування кави – це справжнє мистецтво». Чемпіонат барістів подягає в змаганні у приготуванні кави, правильності приготування, оригінальності і мистецтві «оздоблення» кави: «Показати уміння у приготуванні кави – головна мета чемпіонату. – зауважив Назар. – Ми показуємо, як за допомогою додаткових «елементів» можна змінити і удосконалити каву: як можна приготувати латте, капучіно, що нового можна показати у каві».  Власне, оздобленню на фестивалі кави приділять особливу увагу, адже упродовж трьох днів свята усі бажаючі зможуть повправлятися у лате-арті.

Цьогорічне свято має партнера – Львівську свічкову мануфактура. Свічка стане другим символом свята. Спеціально до фестивалю буде виготовлена величезна кавова свічка, яка зігріватиме усіх прихильників кави упродовж трьох днів свята. Окрім того, партнери представляють проект «Благодійна кавова свічка», який спрямований на допомогу жінкам, які потрапляють у кризові ситуації.

Окрім новинок шанувальники кави зможуть скористатися вже традиційною для фестивалю «Кавовою поштою», відвідати Кавовий ярмарок, побачити кавових Короля та Королеву, попити смачнючої кави, поїсти смачних солодощів. Обіцяють організатори і багато цікавинок, про які вони, зберігаючи інтригу, вирішили не розповідати.

P.S. Тсссс…Ми дізналися секрет: рецепт справжньої Львівської Кави.

Рецепт:

Змолоти каву.

Насипати в горнятко.

Залити кип’ятком.

Накрити блюдечком.

ГОТОВО! (Однак є нюанс – при цьому треба бути у Львові. Бо лише тут можна зварити і випити «правдиву» Львівську Каву. 

comments powered by HyperComments