«Леви» на межі зникнення

Дмитро Майстренко  |  Середа, 18 вересня 2013, 15:52
Львівський хокейний клуб «Леви» може припинити своє існування. Команда зараз потребує стабільного фінансування. У функціонерів клубу це задача №1 в найближчому майбутньому. А цей тиждень стане вирішальним для хокеїстів зі столиці Галичини, чи стартують вони у чемпіонаті.
«Леви» на межі зникнення

Проте капітан львівських «Левів» Дмитро Гнитько сподівається, що команда із Західної України таки буде сформована і розпочне чемпіонат сезону 2013/2014. Про це капітан єдиного західноукраїнського хокейного клубу повідомив телеканалу «Xsport».

«Визначальним для «Левів» має стати цей тиждень, – зазначив Гнитько. – Президент хокейного клубу Ігор Чуркін робить все можливе, щоб зберегти професійну команду, веде пошук джерел фінансування. Є шанси, що команда буде сформована, але, не виключаю, що «Левам» доведеться переїхати з Новояворівська і перебазуватися до іншого міста. Не факт, що це буде місто в Західній Україні».

Ще раніше директор клубу Михайло Чиканцев повідомляв, що зараз хокейний клуб існує лише за документацією, а фактично – може зникнути з і так не великої української хокейної мапи. Річ у тім, що чемпіонат стартує наприкінці вересня і «Леви» у серпні подали заявку на участь у Професійній хокейній лізі  у 2013/2014 роках. А коштів, щоб команда повноцінно змогла грати на це немає.

«Конкретики щодо майбутнього професійної команди «Леви» на сьогодні немає. Або будемо брати участь у ПХЛ (Професійній хокейній лізі – авт.), або ні. Причина - фінансування. Питання за рішенням насущної проблеми постійно відкладаються... Але є і добра звістка. Точно функціонуватиме наша ДЮСШ. На старт вийдуть дитячі команди нашого міста - хлопці 2001 і 2002 року народження. Вони зіграють у своїх вікових групах», – розповів директор ХК «Леви».

Проте якщо клубові таки вдасться знайти нові джерела фінансування, команда зуміє за короткий часовий відрізок оперативно зібратися і підготуватися до сезону, запевнив Михайло Чиканцев. «Так, професійна команда «Леви» існує сьогодні лише на папері. Але у нас є домовленість з тренером та хокеїстами. Тільки ми не афішуємо цей факт, тому що майбутнє «Левів» поки що під питанням», – поділився таємницею директор.

Нагадаємо, що з хокеїстам клуб ще й досі не розрахувався. «Гравцям нашої команди заборгували зарплату і премії за три з половиною місяця. Чекаємо на вирішення і цього питання», – сказав капітан команди Дмитро Гнитько.

                                                                              //phl-ua.com.ua

Довідка.

«Леви» – хокейний клуб зі Львова. Заснований у 2011 році. Виступає у чемпіонаті Професіональної хокейної ліги. Тренування та домашні ігри клуб проводить у Новояворівську, що за 35 км від столиці Галичини. Кольори клубу: червоний, білий і чорний. Плани щодо створення професіональної хокейної команди у Львові з’явилися навесні 2011 року. Улітку того ж року головним тренером клубу призначено білоруського тренера Дениса Булгакова, що до того працював у ХК «Брест». Відповідно до вимог Професійної хокейної ліги в структурі клубі створено дитячу хокейну школу «Галичина».

comments powered by HyperComments