Львів’яни допоможуть команді України на ІІ Всесвітніх Іграх з одноборств

Дмитро Майстренко  |  Понеділок, 16 вересня 2013, 20:41
Спортсмени Львівщини Ростислав Герцик, Олена Куницька та Дмитро Бабійчук входять до складу збірної України, що візьме участь вже у ІІ Всесвітніх Іграх з єдиноборств «SportAccord». Цього року змагання пройдуть у Санкт-Петербурзі з 18 до 26 жовтня.
Львів’яни допоможуть команді України на ІІ Всесвітніх Іграх з одноборств

Ростислав Герцик поміряється силами у фехтуванні. Олена Куницька та Дмитро Бабійчук поборються у такому виді бойового мистецтва, як самбо. Загалом же спортсмени України планують взяти участь у дванадцяти видах спорту. Зокрема, це такі види, як сумо, джиу-джитсу, ушу, таїландський бокс Муей Тай, боротьба самбо, боротьба на поясах Алиш, панкратіон, кікбоксинг ВАКО, французький бокс Сават, карате WKF, бокс, фехтування. Повний склад команди налічує 53 особи.

У програмі ж ІІ Всесвітніх Ігор з одноборств «SportAccord» передбачено 15 видів спорту, як олімпійських, так і неолімпійських. Це айкідо, бокс, фехтування, дзюдо, джиу-джитсу, карате, кендо, кікбоксинг, таїландський бокс Муей-Тай, самбо, сават, сумо, таеквондо, боротьба та ушу. Цього року це на два види більше, ніж на перших таких змаганнях.

Окрім власне єдиноборств, організатори також обіцяють насичену культурну програму. У продаж уже надійшли квитки на церемонію відкриття, котра пройде у «Льодовому Палаці» 18 жовтня. Як повідомляють на сайті scu.org.ua, ініціатори змагань планують, що упродовж восьми днів проведення Всесвітніх ігор з єдиноборств їх відвідають 200 000 уболівальників. Середня вартість квитка складатиме близько 300-800 рублів.

Довідка.

Перші Всесвітні ігри з одноборств відбулися у 2010 році в Пекіні за участю збірних 118 країн світу. Спортсмени збірної команди України були представлені 31 спортсменом в 7 видах спорту (кікбоксинг ВАКО, таїландський бокс Муей Тай, джиу-джитсу, панкратіон, боротьба самбо, сумо, боротьба на поясах). У 2010 році українські спортсмени вибороли 7 золотих, 5 срібних, 11 бронзових медалей та посіли у загальнокомандному заліку 3 місце. Першими ж у загальнокомандному заліку тоді стали росіяни, які вибороли 39 нагород: 18 золотих, 11 срібних та 10 бронзових.

comments powered by HyperComments