Львівська УРП заявляє про репресії з боку міліції

Валерій Шмаков  |  Понеділок, 16 вересня 2013, 15:31
Обшук та вилучення майна з помешкання голови Львівської крайової організації Української Республіканської партії Володимира Будулича, був проведений безпідставно та незаконно. Про це сьогодні, 16 вересня, під час пікету Головного управління МВС у Львівській області заявили представники ЛКО УРП. Активісти вимагали повернути вилучене майно Володимира Будулича, вибачитись перед ним та покарати винних у даному інциденті.
Львівська УРП заявляє про репресії з боку міліції

Як розповів заступник голови УРП Ростислав Новоженець, 16 серпня дружина Володимира Будулича відкрила двері працівникам міліції, які показавши лише свої посвідчення провели обшук помешкання та вилучили персональний комп’ютер, не залишивши жодних документів, що є порушенням кримінально процесуального кодексу.

«Так, згідно з новим кримінально-процесуальним кодексом від 2012 року, не потрібно ні свідків ні понятих. Але залишити ухвалу, відповідно до якої був проведений обшук та акт на підставі якого були вилучені ті чи інші речі правоохоронці були просто зобов’язані», - наголошує заступник голови УРП.

За словами Новоженця, все це збоку виглядало як звичайнісінька банальна крадіжка. Згодом, на вимоги партійців провести службове розслідування цього інциденту, надійшла відповідь від начальника Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю Р.Галаза, де зазначено, що згадані слідчі дії були проведені в рамках кримінального провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 191 ККУ, у відповідності до ухвали слідчого судді Галицького районного суду м. Львова.

«Про цю кримінальну справу нікому з нас та Володимир Будуличу нічого невідомо. І невже правоохоронці настільки погано володіють комп’ютерною технікою, що за місяць часу не можуть розібратися, що на комп’ютері є інформація пов’язана лише з партійною діяльністю», - каже Новоженець.

Тож на думку партійців, ця кримінальна справа є замовною, а обшук у голови ЛКО УРП розцінюють як тиск на політичного діяча. За їхніми словами, Володимир Будулич є відомою і знаковою постаттю в області.

«Замість того аби міліція скерувала вістря своєї боротьби проти олігархів чомусь під приціл її каральних органів попадають достойні люди. Володимир Будулич один з тих, хто перший вступив в Українську Гельсінську спілку, та давній член УРП. Він був головою ради трудового колективу на найбільшому на той час у Львові підприємстві «Іскра», та один із засновників вільної профспілки ВАТ «Іскра.» Також він паламар Церкви Різдва Пресвятої Богородиці. Сьогодні він є пенсіонером та ніколи не займався підприємницькою діяльністю. Тому кримінальна справа щодо привласнення, розтрати або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем є повним абсурдом», - каже Новоженець.

Відтак, УРП уже підготувала звернення в прокуратуру з приводу порушення законодавства при виконанні ухвали про дозвіл на обшук житла. Також республіканці планують звертатися до уповноваженого з прав людини через факт порушення конституційного права Володимира Будулича на недоторканість його житла.  Окрім цього, кажуть - є всі підстави подавати до суду на дії працівників міліції.

«Нам, Українській республіканській партії, а ми є першою зареєстрованою в Україні політичною партією, сьогодні прикро пікетувати Управління МВС у Львівській області. Адже ми завжди були законослухняними. Так, ми боролися проти Кучми та проти режиму Януковича, але ми це робимо у відповідності з чинним законодавством», - констатує Ростислав Новоженець.

comments powered by HyperComments