На Форумі видавців презентували книгу Сіддгартхи Мукерджі «Імператор усіх хвороб: Біографія раку»

Наталя Істоміна  |  Неділя, 15 вересня 2013, 01:46
„Книжковий форум – це не лише свято. Він набирає обрисів тої ідеальної країни, про яку ми всі мріємо: соціальної та людяної” – переконана Ольга Герасим’юк. Приводом так вважати стала презентація дуже непростої, але водночас важливої книги. За сприяння фонду Ріната Ахметова „Розвиток України” світ побачила книга Сіддгартха Мукерджі „Імператор усіх хвороб: Біографія раку”.
На Форумі видавців презентували книгу Сіддгартхи Мукерджі «Імператор усіх хвороб: Біографія раку»

Книга написана у науково-популярному стилі, проте доступною для пересічного читача мовою. У ній читач може і повинен взяти для себе непросту, але важливу інформацію про рак. Адже попереджений – значить озброєний.

В обговоренні взяли участь письменниця Марія Матіос, журналістка і громадська діячка Катерина Гордєєва, доктор психологічних наук Наталія Шевченко, онколог Микола Пилипенко та керівник програм та проектів „Розвиток України” Олеся Островська-Люта.

Автор книги Сіддгартха Мукерджі – науковець у галузі онкології. Чоловік професор медицини Колумбійського університету і лікар Медичного центру колумбійського університету. У свій час був удостоєний роудської стипендії Оксфордського університету.

Книга „Імператор усіх хвороб: Біографія раку” увійшла до двадцяти найкращих книг Форуму видавців. Її написанню дав поштовх пацієнт, в якого виникла маса запитань при зіткненні із хворобою.

Ця книга потрібна суспільству, оскільки воно живе у полоні містичного жаху перед важким захворюванням. Модератор Ольга Герасим’юк слушно зазначила, що коли людина дізнається про хворобу вона ізолюється від суспільства. З одного боку вона сама це робить, а з іншого суспільство не завжди готове прийняти її.

Праця здобула широке світове визнання. У 2010 році видання було удостоєне звання Книги року газети „The New York Tims” і премії за дослідження в області онкології. У 2011 бестселер завоював ще 4 нагороди. Крім того „Імператор усіх хвороб: Біографія раку” отримав звання Бестселер №1 газети „The New York Tims”, номінований на Книжкову премію „The Los Angels T¡mes” та Національну премію літературних критиків США. Праця Сіддгартха Мукерджі перекладена 33 мовами.

На Форумі видавців видання такого плану презентують вдруге. Минулого року відбулася презентація роботи Сьюзен Зонтаг „Хвороба як метафора”. Появі цієї книги також сприяв фонд Ріната Ахметова „Розвиток України”.

Фото: Валерій Шмаков

 

comments powered by HyperComments