Дмитро Марченко став «Лицарем міста Львова»

Дмитро Майстренко  |  Субота, 14 вересня 2013, 16:55
Львівський лучник Дмитро Марченко у напруженому фіналі здобув перемогу і перше місце на міжнародному турнірі «Золота осінь-2013». У фінальній перестрілці він перестріляв Ігоря Омельченка, який став срібним призером.
Дмитро Марченко став «Лицарем міста Львова»

Лише на декілька очок більше вибив львів’янин за свого суперника. Максимально зосереджений і спокійний Дмитро під час стрільби, виплеснув свої емоції по завершенню фіналу. Під час спічу відразу після останнього пострілу йому аж забракло слів. «Хочу сказати, що стріляти, коли ось тут відразу знизу озеро, дуже важко. Мене то в холод, то в жар кидало…» – схвильовано почав переможець, але продовжити промову Дмитрові слів забракло.

Третім на турнірі став представник Сумської області Микита Шишкін.

«Золота осінь-2013» вже 50-ий ювілейний турнір. «Цей турнір є основним рейтинговим змаганням лучного сезону України 2013 року та цьогоріч передує проведенню чемпіонату світу зі стрільби з лука, включений до системи комплектування національної збірної команди України, як один з етапів підготовки до головних змагань сезону 2013 року.

Важливою метою цих змагань є прагнення Львівщини до включення Міжнародного турніру «Золота осінь» до світового рейтингу, що значно розширить географію учасників та підвищить статус змагань», - розповідає заслужений тренер України Віктор Михайленко.

Окрім безпосередньо робінгудської справи, у межах турніру в холі Ратуші почепили пам’ятну табличку присвячену заснуванню в 1931 році Міжнародної федерації стрільби із лука у Львові. А біля входу до будівлі міської ради встановили інтерактивний пам’ятник лучника до 50-ої «Золотої осені».

                                               //portal.lviv.ua

«Львів може пишатись тим, що вперше у світі Чемпіонат світу за сучасними правилами було проведено у Львові. Міжнародна федерація також була утворена у Львові 4 вересня 1931 року. Ми повинні пишатись цими подіями. Бо стали у лаву першості. Закликаю молодь, щоб ми завжди у будь-якій галузі хотіли бути першими. Ми достойні продовжити традиції Львова», - закликав Олександр Калініченко, президент Львівської обласної федерації стрільби з лука.

Нагадаємо, що участь у змаганнях «Золота осінь-2013» взяли понад 250 лучників, які представляли збірні команди Російської Федерації, Республіки Саха (Якутія) Російської Федерації, Білорусі, Республіки Польщі, Молдови та 12 областей України, м. Києва та АР Крим.

comments powered by HyperComments