Тарифна війна: Садовий vs ВО «Свобода» – 1:0. Львів’яни платитимуть за тепло по-старому

Катерина Поліщук  |  Середа, 11 вересня 2013, 20:23
Чиновники Львівської міської ради надурили депутатів. Поки міські обранці вивчали численні сторінки розрахунків нового тарифу на тепло, які їм подали теплопостачальні підприємства, юристи магістрату через суд зупинити дію ухвали про скасування двоставкового тарифу на тепло.
Тарифна війна: Садовий vs ВО «Свобода» – 1:0. Львів’яни платитимуть за тепло по-старому

Як лаконічно зазначила начальник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, поки Галицький районний суд не визначиться чи правомірно депутати скасували двоставковий тариф на тепло і, чи не загрожує це рішення значними збитками для теплопостачальних підприємств, ніхто нового розраховувати не буде. А розрахунки, які депутати все ж отримали, тепловики їм надали для того, щоб міські обранці «відчули відповідальність за формування тарифної політики в місті».

Депутати теж вирішили не відставати і заявили, що мають інформацію про те, що комунальні підприємства «Львівтеплоенерго», «Залізничтеплоенерго» і «Львівводоканал» планують віддати у концесію структурам близьким до Дмитра Фірташа. Наостанок пригрозили чиновникам перевірками прокуратури. Мовляв з тих розрахунків, які їм подали тепловики, вартість тепла значно завищена.

Для аналізу показників, які їм надали теплопостачальні підприємства, міські обранці навіть запросили колегу з Львівської обласної ради. «Загалом витрати на виготовлення тепла зростають. Але явно не на 38 % як каже міський голова. Це вже наводить на думку щодо маніпуляцій цифрами. Нам подали лише зведені показники по підприємству. Досліджувати скільки насправді грошей витрачають теплові підприємства на те, щоб в домівках мешканців було тепло, і скільки за це отримують – це справа прокуратури і інших контролюючих структур» - переконує Йосип Ситник, кандидат економічних наук з НУ «Львівська політехніка», депутат Львівської обласної ради (фракція ВО «Свобода»).

А поки прокуратура і суд вивчатимуть тарифи і визначатимуть, хто кого оббирає, мешканці платитимуть за тепло по-старому. Врешті піднімати тарифи на ком послуги, коли на носі президентські вибори, центральна влада вважає поганим тоном.

Нагадаємо, у червні цього року депутати Львівської міської ради прийняли ухвалу, якою скасували всі рішення міськвиконкому, що стосувались двоставкового тарифу на теплопостачання та зобов’язали міськвиконком в новий опалювальний сезон увійти з одноставковим тарифом на тепло. Ініціатором ухвали була фракція ВО «Свобода» у Львівській міській раді.  Депутати аргументували свою позицію тим, що 25 % мешканців через розподіл вартості тепла на увесь рік, не можуть отримати субсидії на компослуги.

comments powered by HyperComments