Або єдиний кандидат, або політичне небуття. Таку долю опозиційним лідерам сьогодні пророкували у Львові

Понеділок, 9 вересня 2013, 15:22
Якщо лідери опозиційних партій не домовляться про єдиного кандидата в президенти, доведеться їх змусити. Про це сьогодні на прес-конференції у Львові заявили активісти руху «Третя республіка» (ТУР). Серед «страшилок», якими збираються лякати опозиціонерів – політичне небуття, втрата прихильників та, можливо, багатотисячний майдан.

Сьогодні ж Львівська обласна група „Третьої української республіки”, до якої входить низка громадських організацій, оприлюднила звернення до українських демократичних політиків, де навела свої аргументи необхідності висунення одного опозиційного претендента на президентське крісло. Серед тих, хто підписався під документом – «Зарваницька громадська ініціатива», Незалежний культурологічний часопис «Ї», Львівське обласне відділення «Всеукраїнського об’єднання ветеранів» та Конфедерація вільних профспілок Львівщини.

«Ситуація в країні вимагає кардинальної зміни (а навіть заміни) чинної влади, яка все більше набирає ознак тоталітарного режиму. В Україні більшість населення приречена на бідність, натомість збагачується лише невелика групка людей, дотична до «Сім’ї»; державний бюджет розкрадений, економіці країни, її фінансовій системі загрожує повний крах. Чиновники та працівники силових структур призначаються на посади не завдяки персональним професійним якостям, а за принципом відданості та вірності владі; в країні процвітає нехтування законом і мораллю, корупція, кумівство. Засоби масової інформації в абсолютній більшості перейшли під контроль фінансово-олігархічних груп, свобода слова знаходиться під постійною загрозою. Влада розправляється з інакомислячими: їх звільняють з роботи, почастішали випадки судового переслідування за політичні та громадянські переконання а також спроби фізичного впливу за вільнодумство на громадських активістів та журналістів», - йдеться у документі.

Визначення єдиного кандидата, вважають «турівці» - панацея від перемоги Віктора Януковича та «добрий сигнал» для суспільства. Більше того – у звернені вказані часові рамки, до яких опозиційні лідери мусіли б встигнути вибрати одного.

«Політтехнологи небезпідставно попереджають: якщо в першому турі президентських перегонів Янукович випередить найближчого кандидата більше ніж на 10%, цей психологічний відрив ліквідувати буде майже неможливо. Підтвердження цьому є і сумнозвісний результат президентської кампанії 2010 року. Тому єдиним розумним і перспективним шляхом для опозиційних сил є визначення єдиного спільного узгодженого кандидата на президентські вибори 2015 року не пізніше осені цього року», - резюмують активісти.

Вони також заявили, що мають намір долучити до цих вимог однодумців з інших областей. 

 

comments powered by HyperComments