Російська агресія має глобальні негативні наслідки на продовольчу безпеку

Неділя, 8 травня 2022, 13:26
Російські вбивці крадуть й вивозять українське зерно. Вони намагаються продати зерно на міжнародних ринках.
Російська агресія має глобальні негативні наслідки на продовольчу безпеку

Україна бореться з цією проблемою. Про це 7 травня сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі телеканалу «Рада».

«Маємо навіть певні успіхи. Наприклад, був один з кораблів, який, на нашу думку, віз вкрадене зерно до Єгипту. Ми зробили так, щоб його не прийняли», – сказав Кулеба.

Міністр зазначив, що після цього корабель з зерном вдавався до певних маневрів і намагався потрапити в порти інших країн. Проте Україна стежить за ним.

«Єдина країна, в якій ми не можемо зупинити швартовку такого судна – це Сирія. Це найближчий союзник росії. Проте з усіма іншими країнами ми працюємо, щоб ніхто з них не спокушався на вкрадене українське зерно», – розповів Кулеба.

За словами, міністра зараз постало питання продовольчої безпеки через російську агресію проти нашої держави. Україна не може повноцінно експортувати своє збіжжя. Мовиться про соняшникову олію й кукурудзу інші сільськогосподарські продукти. Міністр зазначив, що на цю продукцію у багатьох країнах серйозно зросли ціни.

«ООН прогнозує, що в деяких країнах через це буде голод. Тобто російська агресія має глобальні негативні наслідки на продовольчу безпеку. Наше завдання як Міністерства закордонних справ спільно з Міністерством агропромислової політики допомогти побудувати альтернативні маршрути експорту для українських виробників», – пояснив Кулеба.

Він розповів, що слід розблокувати шляхи для продажу зерна, наситити світовий ринок і врятувати людей від голоду та недоїдання.

comments powered by HyperComments