У Львові відкривається VII Міжнародна агропромислова виставка та форум з розвитку фермерства Agroport

Четвер, 19 квітня 2018, 09:09
Форум проводиться за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України та Львівської обласної державної адміністрації. Організаторами виступають Департамент агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації та Aviabrand LLC.
У Львові відкривається VII Міжнародна агропромислова виставка та форум з розвитку фермерства Agroport

Брифінг відбудеться 19 квітня о 12.30.  Місце проведення:  Львів, Україна; Міжнародний аеропорт «Львів» ім. Д. Галицького (біль стенду департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА)

Спікери:

- Заступник міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева,

- Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка

- Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин,

- Голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв.

АГРОПОРТ Захід Львів 2018, орієнтований на дрібних і середніх фермерів. Серед ключових тем – тваринництво, рослинництво, вирощування органічної продукції, ягід, овочівництво, садівництво, рибне господарство тощо. До участі в Агропорті у Львові запрошено фермерів та господарів з Львівської, Волинської, Рівенської, Тернопільської, Хмельницької, Івано-Франківської, Закарпатської, Чернівецької областей, а також с інших регіонів України.

Як зауважив під час пресс-конференції напередоднs форуму генеральний менеджер проекту "АГРОПОРТ Україна" Дмитро Титаренко, цього року виставка у Львові збільшилася майже в 1,5 рази, не тільки виставковими метрами, а й насиченими дискусіями - загалом під час трьох днів в рамках виставки-форуму пройде більше 12 конференцій та семінарів. В усіх конференціях присутній не тільки експерти з України, а й з закордону. «Дається взнаки збільшення інтересу до аграрного сектора і 5-тирічнйи досвід … Оскільки, саме на Львівщини почнеться святкування програми 5-річчя АГРОПОРТу», - зазначив Д. Титаренко.

«Ще однієї новинкою стане органічна тематика, на якій власним досвідом та кейсами поділяться найактивніші виробники органічної продукції зі всієї країни», - наголосила директор департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Наталія Хмиз.

Отож, у перший день панельної програми на вас чекає - стратегічна сесія на якій  будуть порушені питання комплексного розвитку сільських територій. На другий день, Львівщина поділиться своїм досвідом у напрямку Climate Frendly Farming, що спрямовані на вирішення проблем адаптації сільського господарства до змін клімату. Окрім того, у програмі другого та третього дня на вас чекають інші події, серед яких: День українсько-латвійського сільського господарства; конференція «Найсучасніші новації в створенні рентабельних горіхових садів. Новітні агротехнології, сорти, економіка»; форум «Ягідництво та кооперація» тощо. А також, багато цікавих та практичних семінарів та воркшопів для фермерів.  Третій день Форуму, як зазначалося раніше, відбудеться у форматі Дня поля «Трипілля Львів», в рамках якого пройдуть демонстраційні покази с/г техніки в дії, автомобільні тест-драйви позашляховиків для агровиробників. А також Фермерський ярмарок та Фестиваль вуличної органічної кухні.

Вже традиційно в рамках Форуму відбудеться церемонія нагородження незалежною премією AGROPORT Awards Lviv 2018, де кращі агропідприємства будуть відзначені спеціальною нагородою. Ця премія є вдячністю аграріям за їх вагомий внесок в розвиток галузі, відмінним стимулом та можливістю стати відомими не лише в Україні, але і за її межами.

Нагадаємо, що з 2018 року Міжнародний форум з розвитку фермерства AGROPORT проходить в трьох містах та охоплює інтереси індивідуально західних, південних та східних агровиробників. Місцем його проведення вже традиційно є термінали, виставкові площі і аеродромні перони аеропортів Львова, Херсона та Харкова.

Довідкова інформація:

АГРОПОРТ™ – щорічний масштабний захід з підтримки фермерства та сільгоспвиробників України і Східної Європи. Проходить з 2015 року за підтримки ФАО і входить в календар ООН. Традиційно тематика заходу корелюється з генеральною лінією ФАО і підтримує тематику Міжнародних років, які приймає Генеральна асамблея ООН. З 2016 АГРОПОРТ об'єднав фермерів всієї України і проводиться в форматі Захід-Схід. Форум є комплексним і складається з виставки техніки і технологій для фермерства, інвестиційної конференції та серії семінарів, круглих столів та зустрічей бізнесу. З моменту заснування проходить на майданчиках Міжнародних аеропортів. З 2018 року АГРОПОРТ проходить в трьох містах та охоплює інтереси індивідуально західних, південних та східних агровиробників.

Організатори форуму: Департаменти агропромислового розвитку Львівської, Херсонської на Харківської облдержадміністрацій та консалтингова компанія ТОВ «Авіабренд».

Фото: Сергій Неупокоєв, AFIAP

comments powered by HyperComments