МХП: Допомога школам - інвестиції в майбутнє регіонів

П'ятниця, 23 лютого 2018, 10:26
За підсумками 2017 року агропромисловий холдинг МХП перерахував понад 3,7 млн гривень на допомогу сільським школам Вінницької, Черкаської, Львівської, Сумської та Київської областей. Кошти виділялися навчальним закладам в місцях розташування виробничих потужностей компанії. Підприємства МХП з кожним роком збільшують масштаби фінансування місцевих громад, а допомога школам була і залишається одним з найважливіших напрямків.
МХП: Допомога школам - інвестиції в майбутнє регіонів

МХП веде свою діяльність на принципах соціальної відповідальності та на регулярній основі інвестує в розвиток обласних громад, розуміючи важливість формування упорядкованого українського суспільства на всіх рівнях. Пріоритетним для МХП напрямком благодійної діяльності є допомога в облаштуванні та ремонті сільських шкіл.

Доволі часто вони знаходяться в аварійному стані, а в класах можуть бути відсутніми парти й дошки, не кажучи вже про комп'ютери та іншу техніку. Так, в Черкаській області Катеринопільській школі №2 був потрібний капітальний ремонт покрівлі. Однак виділених державою коштів не вистачало на виконання всіх необхідних видів робіт. В результаті місцева громада уклала угоду з підприємством НВФ «Урожай» Групи МХП: холдинг надав 400 тис. грн для виконання повноцінного ремонту. А, наприклад, на території Степанецької сільради 360 тис. грн було надано на реконструкцію шкільних санвузлів.

На Західній Україні підприємство «Захід-Агро» оплатило установку енергозберігаючих металопластикових вікон у школах сіл Кунин і Туринка на 32 тис. грн сумарно.

Ще одна важлива проблема — здорове харчування, яке необхідно школярам для повноцінного розвитку. В рамках соціального договору Старинська птахофабрика в Київській області щомісяця на безоплатній основі надає м'ясо птиці та яйця власного виробництва середнім школам на території прилеглих сільрад: Мазинської, Сошніковської, Єрковської та Мирненської. Всього за минулий рік передано продуктів на загальну суму понад 62 тис. грн.

Також холдинг забезпечує харчування школярам в період канікул. Влітку 2017 року 20 шкільних таборів у Сумській області отримали від ТОВ «Урожайна країна» продуктів на загальну суму близько 120 тис. грн.

МХП виділяє кошти не тільки на освітні установи, а й на організацію дозвілля дітей. Активно фінансуються культурні заходи і свята. Наприклад, підприємство «Вінницький бройлер» на Вінничині наприкінці 2017 року виділив 115 тис. грн на організацію новорічних свят: понад 1100 дітлахів в 11 населених пунктах Тульчинського, Тростянецького та Немирівського районів відмінно повеселилися та отримали солодкі подарунки під ялинку.

У 2018 році холдинг МХП продовжує надавати допомогу школам, відповідні угоди укладаються з територіальними громадами та сільрадами від початку січня. У планах підприємства — і надалі підтримувати дітей і забезпечувати якісний освітній процес у регіонах своєї присутності.

МХП забезпечує робочими місцями понад 28 тис. українців.

Інформаційна довідка

МХП – провідний виробник курятини в Україні з найбільшою долею на ринку і високою впізнаваністю бренду своїх продуктів. МХП володіє та контролює всі етапи виробництва курятини: від вирощування зернових і олійних культур, виробництва комбікормів до виробництва інкубаційних яєць та вирощування бройлерного поголів’я, переробки, збуту, дистрибуції та продажу м’яса птиці (зокрема через  партнерські брендовані точки). Вертикальна інтеграція зменшує залежність МХП від постачальників і цін на сировину. Крім економічної ефективності, вертикальна інтеграція дозволяє МХП втілювати сувору політику біобезпеки, контролювати якість сировини і кінцеву якість, а також безпечність продукції до точок продажу. Для підтримки продажів МХП контролює дистрибуторську мережу, яка складається з 11 дистрибуційних центрів у великих містах України. МХП використовує власні вантажівки для доставки своєї продукції, що знижує загальні транспортні витрати і час доставки.

МХП також займає провідну позицію в рослинництві: кукурудзу МХП вирощує для виробництва комбікормів, а інші культури – пшеницю, ріпак тощо – продає третім особам. МХП орендує сільськогосподарські угіддя, які розташовані здебільшого в родючих чорноземних регіонах України.

З 15 травня 2008 року акції МХП котируються на Лондонській фондовій біржі під тікером MHPC.

comments powered by HyperComments