Жахи московсько-української війни демонструють у Мюнхені

Четвер, 12 січня 2023, 18:06
12 січня у Galerini на Герцогштрасе відкрилася виставка, присвячена цінності людського життя. Експозиція представлена роботами українських та німецьких фотографів та мисткинь.
Жахи московсько-української війни демонструють у Мюнхені

На виставці «Жахи війни» в галереї Galerini будуть представлені роботи українського фотографа Михайла Палінчака, художниці Ірини Федоренко SEMIRA та робота німецької фотографині Natalie Strohmaier.

Михайло Палінчак від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну документує руйнування Батьківщини загарбниками та жахливі наслідки війни для мирного населення. В експозиції буде представлено близько 40 фотографій Палінчака, які нещодавно можна було побачити у художній галереї «Альбертіна» у Відні.

Ірина Федоренко – художниця з Маріуполя, після 24 лютого її життя, як і мільйонів українців, повністю змінилося і тепер вона живе та працює в Мюнхені, створюючи велику серію картин «Діти війни», деякі з яких будуть представлені на виставці. Цю серію вже побачили глядачі більше, ніж на 30 виставках у різних куточках світу, головний лозунг цих робіт #ArtForPeace.

Спеціальний гість виставки – німецька фотографиня Natalie Strohmaier, що представляє роботу, присвячену Україні – «#Stopthewar».

Таким чином, об'єднавши сили мистецтва, ми хочемо показати жахи війни для мирного населення, та донести до суспільства, що найважливіша цінність - людське життя. Часто мистецтво може сказати більше, ніж тисячі слів, тож, запрошуємо подивитися в очі правді про війну.

Організатором виставки виступило Генеральне консульство України в Мюнхені.

Виставка працює: 12 січня з 17 до 19.00, 13 січня - з 15 до 19:00. Адреса: Herzogstraße, 81, Мюнхен, галерея Galerini.
 

comments powered by HyperComments