У «Львівавтодорі» розповіли про хід ремонту вулиці Личаківської у Львові

Понеділок, 28 вересня 2020, 17:05
Вулицю Личаківську капітально ремонтують на ділянці від вулиці Букової до межі міста
У «Львівавтодорі» розповіли про хід ремонту вулиці Личаківської у Львові

Про капітальний ремонт вулиці Личаківської і дороги, яка поєднує місто Львів із містом-сателітом Винниками розповів прес-секретар ЛКП «Львівавтодор» Олексій Хміль.

За словами речника «Львівавтодору», роботи по капітальному ремонту тривають на ділянці від вулиці Букової до в’їзду у Винники. Підрядна організація на даний момент уже заасфальтувала дорогу від межі міста Винники до заводу «Ензим» (дріжджовий завод).

«Протяжність дороги, яку ремонтуємо,а – 4 кілометри і 100 метрів. Станом на сьогодні підрядна організація ТзОВ «Автомагістраль-Південь» вже заасфальтувала ділянку від міста Винники до заводу «Ензим».

Зараз роботи зосереджені на відрізку від «Ензиму» до вул. Букової. Зокрема, проводиться підключення побутової каналізації до колектора і влаштування дощової каналізації. Після виконання цих робіт цей відрізок також заасфальтують і нанесуть розмітку.

За сприятливих погодних умов, повністю завершити усі роботи плануємо до кінця жовтня», – розповів Олексій Хміль.

У ЛКП «Львівавтодор» повідомляють, що проект капітального ремонту вулиці Личаківської передбачає таке:

- розчищення прилеглих до дороги площ від та дрібнолісся;

- капітальний ремонт дорожнього одягу;

- будівництво господарсько-побутового каналізаційного коллектора;

- реконструкція дощового каналізаційного коллектора;

- прокладання електролінії зовнішнього освітлення;

- пониження всіх існуючих кабельних ліній на 1 метр від поверхні;

- заміна ділянок газопроводу, ремонт кабелів зв’язку;

- перевлаштування існуючих тротуарів в межах забудови та влаштування нових тротуарів за межами забудови;

- влаштування велосипедних смуг.

Окрім того передбачене влаштування нових зупинок громадського транспорту та доведення до нормативних параметрів існуючих. Для безперешкодного і зручного пересування осіб з обмеженими фізичними можливостями проектом передбачено пониження бортового каменю, позначення наближення до пішохідного переходу та посадкових майданчиків плиткою з тактильним покриттям.

Роботи із капітального ремонту вулиці Личаківської почалися із 27 травня поточного року. Підрядником виступає ТзОВ «Автомагістраль «Південь» із Одеси. Загальна вартість виконання робіт, згідно з договором підряду, укладеним між ЛКП «Львівавтодор» та ТзОВ «Автомагістраль-Південь», – 160,3 млн грн.

Зауважимо, що на час ремонту ділянки вулиці Личаківської, а також дороги Львів – Винники, об’їзд здійснюється по вулиці Тракт Глинянський, через село Лисиничі і далі по вулиці В. Івасюка у Винниках. По цій трасі курсують усі міські, приміські та міжміські автобуси, які прямують зі Львова на Винники і далі.

Додамо наприкінці, що у липні 2020 року керівниця ЛКП «Львівавтодор» Оксана Єстеферова заявляла, що роботи із капітального ремонту вулиці Личакіувської у Львові будуть завершені іще до кінця літа за умови сприятливої погоди.

Фото умовне, джерело - ЛКП "Львівавтодор".

comments powered by HyperComments