На трасі Львів – Івано-Франківськ у Давидові встановлять комплекс зважування вантажівок в русі

Вівторок, 16 березня 2021, 08:29
Комплекс «Weigh-in-Motion» на трасі Н-09 встановлюється Служба автомобільних доріг у Львівській області
На трасі Львів – Івано-Франківськ у Давидові встановлять комплекс зважування вантажівок в русі

Неподалік Львова на трасі Н-09 поряд із селом Давидів стартували підготовчі роботи із встановлення системи сучасного автоматичного габаритно-вагового контролю «Weigh-in-Motion» («Зважування у русі»). Замовником робіт із встановлення системи є Служба автомобільних доріг у Львівській області. Про це повідомили у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Як повідомляють у Службі автодоріг Львівщини, встановлення системи «Weigh-in-Motion» обійдеться у понад 17 мільйонів гривень, це кошти державного бюджету.

Торік в ході «Великого будівництва» на українських дорогах облаштували 39 комплексів «Зважування-в-русі». Один з них на Львівщині, у селі Гірне Стрийського району. Зараз він працює в тестовому режимі.

«Перевантажений вантажний транспорт не лише руйнує дороги, але й є причиною ДТП. Завдяки цій системі автоматично зчитується номерний знак, габаритні розміри, загальна маса, навантаження на кожну вісь. Система працює повністю в автоматичному режимі і ніякого людського фактора не передбачає. Обладнання працює при температурі повітря від -30°С до +40°С, його компоненти захищені від перенапруг, а також дощу і снігу. Система WiM запобігає інтенсивному руйнуванню доріг, а саме: утворення колійностей, тріщин і вибоїн», – наголосив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

Розташування вже встановлених в Україні комплексів і плани по їх установці на 2021 рік можна побачити на карті за посиланням.

Зазначимо, з початку року в області під час здійснення габаритно-вагового контролю провели зважування 1237 транспортних засобів, виявили 12 перевищень вагових обмежень. Наклали штрафів за проїзд автомобільними дорогами з перевищенням габаритно-вагових обмежень на суму 2431,48 евро, до бюджету перерахували 19366,47 грн.

comments powered by HyperComments