Польські фахівці Інституту нацпам'яті приїдуть до Львова шукати поховання

П'ятниця, 8 листопада 2019, 11:01
Пошуки останків польських військових на терені двох мікрорайонів Львова розпочнуться вже у листопаді.
Польські фахівці Інституту нацпам'яті приїдуть до Львова шукати поховання

Як повідомляє Українська служба новин з посиланням на Польське радіо, археологи і антропологи з Польщі працюватимуть у місцях поховання солдатів Війська польського, які загинули у вересні 1939 року.

За словами віце-директорки Бюро пошуків та ідентифікації ІНП Польщі Анни Шельонґ, два місця, куди можуть вже без перешкод поїхати польські фахівці – це два мікрорайони Львова – Збоїща та Голоско. У 1939 році там проходили бої польських солдатів із німецьким Вермахтом.

«На Голосках є могила, виявлена у попередні роки працівниками колишньої Ради охорони пам’яті, боротьби і мучеництва (…). Там є могили приблизно 120 солдатів, які потрібно ексгумувати, однак проводити ці роботи цього року, у зв’язку із їхніми обсягами та осінньо-зимовими умовами, вже надто пізно. Натомість ще у листопаді ми хочемо провести оглядові роботи у Збоїщах, що полягатимуть у розміщенні та демаркації меж могил, де також поховані солдати вересня 1939 року», - сказала Шельонґ.

Вона висловила надію, що фахівці ІНП Польщі зможуть розпочати роботи на терені України вже у найближчі кільканадцять днів.

comments powered by HyperComments