На Львівщині викрили схему крупного розкрадання гуманітарки

Середа, 15 червня 2022, 18:19
Співробітники Служби безпеки України викрили у Львівській області схему незаконного збуту військової амуніції, яку завозили в Україну як гуманітарну допомогу для армії.
На Львівщині викрили схему крупного розкрадання гуманітарки

Організатором виявився керівник українського рекламного холдингу.

За даними слідства, правоохоронці під час обшуків виявили майже три тисячі бронежилетів на суму приблизно 25 млн грн. Вилучену амуніцію вони передадуть на потреби армії після експертизи.

Організатор та його спільники вводили в оману посадовців ЗСУ, аби отримати дозвільні документи для перевезення військової амуніції через кордон. А далі вони продавали військове спорядження замість безкоштовної передачі на потреби армії.

Наразі тривають слідчі дії. Правоохоронці вже вручили підозру організатору схеми за незаконне використання гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги з метою отримання прибутку (ч. 3 ст. 201-2 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає ув’язнення до 7 років, конфіскацію майна та позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

В СБУ нагадали, що на початку червня спецслужбовці викрили одного з виконавців зазначеної схеми. Його затримали «на гарячому» під час продажу партії бронежилетів на понад 500 тисяч гривень.

comments powered by HyperComments