Ольга Богомолець, співачка, громадська діячка, заслужений лікар України

Ж. Титаренко  |  Середа, 30 березня 2011, 19:12
У своїй громадській і професійній діяльності Ольга Богомолець виступає за фізичне, духовне та інтелектуальне оздоровлення українського народу. З цією метою ініціює комплексні реформи системи охорони здоров’я, проводить благодійні концерти, виступає проти незаконної забудови тощо.
Ольга Богомолець, співачка, громадська діячка, заслужений лікар України

Ольга Богомолець вважає Харків рідним містом, бо тут пройшла значна частина її життя. А народилася вона 22 березня 1966 року в місті Києві в родині лікарів. Пані Ольга є лікарем у 5 поколінні і правнучкою академіка Олександра Богомольця.

Здобувала освіту в Києві та Пенсільванії (США). Після повернення заснувала Клініку лазерної медицини доктора Богомолець.

Здобуття освіти Ольга Богомолець продовжила в педагогічному університеті ім. Драгоманова і закінчила його у 2001 році.

За словами пані Ольги, з раннього дитинства вона ставилася до музики з великим захопленням, але чомусь вважала, що в неї нема на це здібностей. Слухаючи концерти, вона завжди хотіла уявити, яким чином це робиться і чому на це не всі здатні.

«На третьому курсі Київського медичного університету мені потрапила до рук книжка віршів Ліни Костенко. На той час я знала лише 4 акорди. Але враження були настільки сильними, що я створила музику до цих слів. Це були такі відчуття... І дуже хотілося ще щось створити. Пам’ятаю, як через два тижні я вночі, лежачи в ліжку думала, щоб цей талан до мене повернувся. Бо ставало так страшно, коли думала про те, що більш нічого створити не вийде. Тієї ночі я поклялася перед Богом, що ніколи не буду брати грошей за свої виступи, лиш би вдавалося створювати щось нове. І Бог послав це вміння», - сказала пані Ольга.

Музика для Ольги Богомолець є віддушиною від основної медичної роботи. Вона дає лише благодійні концерти, а, зокрема, на підтримку дітей-сиріт. Ольга Богомолець співала в усіх жіночих тюрмах і колоніях України.

Пробувала створювати музику на російськомовні вірші, але жодного разу вона не отримала позитивного результату, і зовсім не через те, що не володіє цією мовою, а через те, що до душі значно більше припадають українські вірші.

Була пані Ольга й на посаді депутата Київради та головою постійної комісії з питань охорони здоров'я та соціального захисту. Але побачивши всю цю систему з середини Ольга Богомолець назавжди відмовилась від політики. Частиною її громадської діяльності стала боротьба з забудовниками. Виступає пані Ольга і проти руйнації історичних та культурних пам’яток України.

Одружена Ольга Богомолець з Олексієм Шереметьєвим — відомим колекціонером, юристом. Має чотирьох дітей: Андрія, Катерину, Анну, Софію.

Крім всього вище викладеного, пані Ольга займається популяризацією української культури, проводить виставки української домашньої ікони, працює над створенням музею в м. Радомишлі. Є активним учасником суспільних ініціатив, спрямованих на побудову цивілізованого громадянського суспільства.

comments powered by HyperComments