У Львові почали латати ями на дорогах гарячим асфальтом (ФОТО)

Середа, 3 березня 2021, 17:31
Раніше для ліквідації гостроаварійних ям на вулицях міста використовували холодний асфальт
У Львові почали латати ями на дорогах гарячим асфальтом (ФОТО)

Від сьогодні у місті Львові почалися роботи по ямковому ремонту вулиць із застосуванням гарячого асфальту – досі, з огляду на погодні умови, ямковість на дорогах ліквідовували за допомогою холодного асфальту. Покращення погодних умов дало змогу застосовувати гарячий асфальт. За словами директора Департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Олександра Одинця, роботи із «ямкового ремонту» вулиць тривають у всіх районах міста. Загалом сьогодні підрядники працюють на 20 вулицях Львова. Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

«Ми вже провели роботу щодо ліквідації гостроаварійної ямковості із застосуванням холодного асфальтобетону. Адже погодні умови не давали можливості застосовувати гарячий асфальт. Натомість сьогодні і завтра плануємо використовувати гарячий асфальтобетон.

Відзначу, що працюємо над ліквідацією гостроаварійних вибоїн, щоб унеможливити дорожньотранспортні пригоди і пошкодження автомобілів.

Працюють усі 6 районів. Передбачаємо, що для робіт сьогодні буде використано близько 60 тонн асфальту. Роботи заплановані на вул. Городоцька, Володимира Великого, Липова Алея, Шевченка, Мазепи та ін.

Тобто за сьогодні-завтра основні вибоїни на магістральних вулицях мали б ліквідувати», – розповів Олександр Одинець, директор Департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР. Чиновник каже, що замовниками робіт є районні адміністрації. Після виконання робіт підрядні організації нададуть адміністраціям акти виконаних робіт, де буде вказано об'єми виконання.

Сьогодні аварійну ямковість планують ліквідовувати на 20 вулицях. Зокрема у Шевченківському районі роботи тривають на вул. Шевченка, вул. Липинського та ін.

 «На вул. Шевченка роботи проводимо на відрізку від Янівського кладовища до кінцевої зупинки трамваю № 7. Стан цього відрізку вкрай поганий. Для ліквідації ям тут знадобиться приблизно 15 тонн гарячого асфальту.

Роботи виконуємо з дотриманням технології робіт щодо влаштування асфальтобетонного покриття. Спочатку яму зарізаємо, обкантовуємо, просушуємо і промиваємо відповідною емульсією. І лише тоді кладемо асфальт», — розповів Роман Левцьо, виконроб дільниці доріг ШРП Шевченківського району.

 

comments powered by HyperComments