У «Європейській Солідарності» оприлюднили попередні результати на виборах у Львові

Вівторок, 27 жовтня 2020, 15:05
Хоча у першому турі виборів мера перемагає поки чинний очільник Львова Андрій Садовий, він буде мати опозиційно налаштовану міську раду
У «Європейській Солідарності» оприлюднили попередні результати на виборах у Львові

У «Європейській солідарності» розповіли про результати паралельного підрахунку голосів на виборах міського голови Львова і Львівської міської ради. Ці результати озвучив кандидат на посаду міського голови Львова від «ЄС» Олег Синютка.

За словами Олега Синютки, уже підраховано результати за 99,4% протоколів із дільниць. За результатами паралельного підрахунку голосів, виконаного «Європейською солідарністю», у першому турі виборів чинний мер Андрій Садовий отримує «піррову перемогу», оскільки назбирав 39,79% голосів виборців. На 8 відсотків від нього відстає кандидат від «Європейської Солідарності» Олег Синютка за якого проголосувало 31,8% виборців. Третій – Руслан Кошулинський, висуванець партії ВО «Свобода» – 9,85% голосів виборців. На четвертій сходинці – представник «Голосу» Ярослав Рущишин – 4,68% голосів.

Перемога Андрія Садового є пірровою тому, що результати голосування львів’ян на виборах до Львівської міської ради вкрай невтішні для чинного мера, адже його політична сила отримала вдвічі менше голосів, а ніж її лідер. За словами Олега Синютки, комісія уде підрахувала 100% протоколів від дільниць. Результати паралельного підрахунку наступні:

Лідером на виборах до Львівської міської ради є партія екс-Президента України Петра Порошенка «Європейська Солідарність», яку підтримало 30,95% голосів виборців. На другому місці – політ сила Андрія Садового «Самопоміч», у якої 19,57% голосів виборців. На третьому місці – політична партія «Голос», яка отримала 8,91%: голосів виборців Львова. На четвертому місці – політична партія «Варта» Ігоря Зінкевича та Валерія Веремчука – у неї 7% голосів виборців. П’ятий результат – у ВО «Свобода» - 6,78% голосів виборців.

Оскільки до складу Львівської міської ради входить 64 депутати, то відповідно до озвучених Олегом Синюткою результатів виборів, розклад сил у новій Львівській міській раді буде таким: «Європейська Солідарність» матиме 27 мандатів; «Самопоміч» – 17 мандатів; «Голос» – 8 мандатів; «Варта» і і ВО «Свобода» – по 6 мандатів. Таким чином, для отримання більшості у новому складі Львівської міськради «Європейській Солідарності» достатньо буде створити коаліцію із однією фракцією, наприклад «Вартою», що забезпечить їй більшість у новому складі ради.

Зауважимо, що 5% прохідний бар’єр не вдалося подолати Українській галицькій партії, яка отримала лише 4,57% виборців і політсилі чинного президента «Слуга Народу» – 3,51%. «За бортом» залишилися також ВО «Батьківщина» із 3,59% голосів виборців та «Громадянська позиція» – 3,24%.

comments powered by HyperComments