Львівське сміття знайшли на Рівненщині

Олег Довганик  |  П'ятниця, 16 грудня 2016, 17:43
Рівненський УКРОП виступає проти складування львівського сміття на території області
Львівське сміття знайшли на Рівненщині

Депутати Рівненської обласної ради та група депутатів-укропівців написали та опублікували на сайті облради звернення-протест щодо несанкціонованого завезення сміття зі Львова на територію області. Депутати та представники громадськості звернулися до перших осіб держави, Кабінету Міністрів України, Генеральної прокуратури України, а також до міського голови Львова Андрія Садового.

Зокрема, у зверненні йдеться про те, що громадськість Рівненщини та облрада глибоко стурбовані появою сміття, завезеного зі Львова. «Що стосується фактів – нещодавно львівська вантажівка з побутовими відходами перекинулася біля Дубна, а напередодні, на території хлібокомбінату, який не працює, у Млинівському районі, виявили стихійне сміттєзвалище побутових відходів зі Львова», – йдеться у зверненні.

Депутати зауважують, що екологи надали інформацію про те, що з львівських самоскидів сміття перевантажують у рівненські, а після цього транспортують на територію місцевого полігону. «Наша область є однією з найчистіших в Україні. Саме тому ми маємо значний рекреаційний потенціал, і перспективним напрямком у розвитку є зелений та екотуризм. Ми не дозволимо перетворити наш край на сміттєвий полігон. Ми не хочемо стати заручниками неефективного менеджменту Андрія Садового, що становить під загрозу життя та здоров'я мешканців Рівненщини й інших областей», ‒ переконана депутат обласної ради, укропівка Діана Гордійчук.

 У разі виявлення нових фактів забруднення території Рівненщини львівськими відходами, громадські організації області обіцяють блокувати автотранспорт із сміттям, а депутати ‒ звернутися до суду.

comments powered by HyperComments