Мітка “синього кита”: в Івано-Франківську медики дивом врятували школярку від суїциду

П'ятниця, 17 лютого 2017, 15:24
Дівчинка стала черговою жертвою кіберзловмисників.
Мітка “синього кита”: в Івано-Франківську медики дивом врятували школярку від суїциду

В Івано-Франківську лікарі випадково врятували 13-річну школярку від суїциду унаслідок смертельної "гри" із групи про "синіх китів". Про це пише “Справжня Варта” із посиланням на ТСН.

До лікарні дівчина потрапила з гіпертонічним кризом. Медики помітили на руці дівчини дивні мітки. Це був вирізаний, а потім прокреслений маркером кит. А також дата – 10.02 і час – 4.20. Тому лікарі звернулися до поліції. Пізніше стало відомо, що школярка виконувала завдання із "груп смерті" ВКонтакті.

У лікарні дівчинка кричала, що всіх ненавидить. Лише згодом вона розповіла, що означає дата на її руці. А також про куратора однієї з таких груп у соцмережах. Він диктував, що саме потрібно робити.

Нагадаємо, що "групи смерті" – це спільноти, зосереджені переважно у мережі Вконтакте, розраховані на підлітків. Починається все з того, що їхні адміністратори дають учасникам груп травматичні "завдання" – наприклад, свідомо порізати собі руки лезом, відзнявши усе це на відео. Кінцевою метою "гри" є доведення дитини до самогубства, яке вона також повинна зафіксувати на камеру. Вперше про "групи смерті" на кшталт спільнот Синий кит, Тихий дом, Разбуди меня в 4:20 заговорили ще у травні минулого року в Росії.

Тоді російське видання Новая Газета опублікувало масштабне розслідування, де був описаний принцип дій таких спільнот. Зазвичай вони об'єднані спільною символікою – це кити. Цей символ обраний невипадково, адже кити – одні з небагатьох видів ссавців, що можуть звести рахунки з життям, самовільно викидаючись на берег. 

Раніше “Справжня Варта” писала детальніше про “летючих китів”.

comments powered by HyperComments