73 військовополонені повернулися додому: подробиці

Четвер, 28 грудня 2017, 15:04
Вчора, 27 грудня, відбувся довгоочікуваний обмін полоненими бійцями між Україною та представниками так званих ДНР і ЛНР. В результаті 73 українці були успішно доставлені на територію, яку контролюють українські війська, а звідти вирушили до Харкова.
73 військовополонені повернулися додому: подробиці

Вже вночі колишні полонені прилетіли двома літаками до столиці України в аеропорт «Бориспіль» на територію сектору для військових. Журналісти, політики, родичі та друзі бійців, а також прості жителі міста, що були небайдужими до долі героїв, організували зворушливу й радісну їхню зустріч.

На бортах літаків, які привезли захисників, звільнених з полону, були й Президент України та посадовці, котрі брали безпосередню участь в здійсненні обміну.

Петро Порошенко заявив, що влада надалі намагатиметься підтримувати всіх, хто залишився у колоніях та в’язницях на окупованій території. Також з уст глави держави прозвучали слова про важливість загальної єдності та підтримки.

Ірина Геращенко, перший заступник голови ВРУ, наголошує, що насправді цю подію потрібно трактувати не як обмін, а як справжнє звільнення героїв України.

Серед звільнених є бійці батальйону «Кривбас», легендарні «кіборги», представники Нацгвардії, Президент Центру релігієзнавчих досліджень та міжнародних духовних стосунків, громадські волонтери, активісти та інші військовослужбовці.

Раніше «Справжня Варта» повідомляла, що поблизу Горлівки відбувся обмін полоненими. Відомо, що 3 осіб відмовились повертатись на окуповану територію.

comments powered by HyperComments