Нажитися знову: очільникові Ірпеня вкотре висунули звинувачення

Четвер, 21 грудня 2017, 13:18
Володимира Карплюка, мера Ірпеня, звинуватили в участі у злочинних діях.
Нажитися знову: очільникові Ірпеня вкотре висунули звинувачення

Таку інформацію надає прокуратура Київської області.

Як зазначається, Карплюк зі своїм першим заступником та іншими особами були членами протиправної організації.

Зокрема, мер Ірпеня підозрюється у порушенні щонайменше 5 статей Кримінального кодексу України. За словами прокуратури Київщини, Володимир Карплюк був керівником вищезгаданої організації, що займалася підробленням документів, вчиненням тяжких та особливо тяжких правопорушень і внесенням завідомо неправдивої інформації в офіційні документи, що трактується КК України як службове підроблення. Також учасників злочинного об’єднання звинувачують у заволодінні чужим майном в особливо великому розмірі, а їхнього очільника – у купівлі фірми з метою прикриття незаконних дій.

Цей випадок уже не перший в біографії Володимира Карплюка, коли його інкримінують у навмисних порушеннях чинних законів.

Ще у серпні цього року з’явилось повідомлення, що керівник ТОВ «Сарафан», теперішній голова міста Ірпінь, знехтував правилами безпеки при виконанні робіт з підвищеним ризиком, не маючи при цьому всіх потрібних дозволів та ліцензії на будівництво житлового комплексу, в результаті чого одна людина загинула, а інша відбулася важкими тілесними ушкодженнями.   

Варто згадати, що в липні 2016 року в рамках пошуку винних в справі про незаконну передачу 890 га лісу «своєму оточенню», відбулися обшуки в мерів Ірпеня та Бучі. В той же день Володимир Карплюк виїхав за межі держави. Як повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко, Карплюк був попереджений про запланований обшук кимось із залучених до розслідування правоохоронців. Через місяць після того мер вийшов на роботу і пояснив, що в той час перебував у відпустці.

Раніше «Справжня варта» повідомляла про нардепа, котрий суттєво збільшив свої статки. Ярослав Дубневич дещо змінив опубліковану в квітні цього року декларацію, де вказав нові джерела доходу, що принесли більше, ніж 2 млн грн.

comments powered by HyperComments