Виборці Черкащини: Ми вас обирали – ми вас і відкличемо!

Світлана Куропій  |  Середа, 5 лютого 2014, 11:30
Народний депутат – представник виборців. Спочатку він обіцяє власні майбутні дії в обмін на їх голоси, а потім тих обіцянок не виконує. На жаль, це звична проблема всіх наших виборців. Та на Черкащині громади вирішили діяти більш радикально.
Виборці Черкащини: Ми вас обирали – ми вас і відкличемо!

Вони вирішили просто позбавити нардепів своїх повноважень – відкликати депутатів-мажоритарників із провладної партії.
Ініціаторами такої пропозиції стала громадська організація «Моя рідна земля», заснована головою обласного представництва «Батьківщини» Анатолієм Бондаренком. Лист з вищевказаною пропозицією вже отримав депутат з провладної більшості Валентин Ничипоренко.

«Ви обіцяли людям, що першим законопроектом, який Ви підтримаєте, буде про звільнення із незаконного ув'язнення Юлії Тимошенко. Однак насправді голосували проти цього... Громадська організація «Моя рідна земля» дає Вам, Валентине Миколайовичу, сім днів на те, щоб Ви вийшли із провладної більшості та покаялися перед власними виборцями. У разі, якщо Ви не зробите цього, ми розпочнемо збір підписів за відкликання депутатських повноважень Валентина Ничипоренка, який не виконує передвиборчих обіцянок та спотворив волевиявлення громадян шляхом підкупу та обману», – йдеться у зверненні громадської організації. Нардеп має тиждень для того, щоб скласти свої повноваження, адже він не відстоює ні думки народу, ні власні обіцянки у парламенті.

Народний депутат Леонід Даценко (фракція "Батьківщина", обраний на дострокових виборах у грудні 2013 року на Канівщині), стверджує, що подібні обурення народу наростають по іншим регіонам країни, але ми маємо бути свідомі свого вибору і знали, що робимо, коли обирали представників до парламенту. «Усі черкащани сьогодні на 80% готові бути на Майдані, відстоюючи свої права й інтереси, - говорить пан Леонід, а у Верховній Раді тим часом вирішують долю народу, забувши про його інтереси.
Зараз ми робимо революцію, прагнемо зміни влади, а кілька років тому самі були учасниками політичної безвідповідальності.

«Для 70% виборців України в сейфі Партії регіонів по тисячі гривень уже лежить, щоб скупляти голоси на виборах президента. Ми вийшли на Майдани, вимагаючи перевиборів, а прийде хтось на Черкащину, роздасть по тисячі гривень – і 70% знов будуть Януковича обирати? А наступного дня знову виходити на Майдан і до опозиціонерів казати: “Ви все зіпсували!”. Має бути відповідальність у черкащан за свій вибір».

Певне, такі слова мають стати застережливими не тільки для жителів Черкащини,  а й усієї України.

Фото: "Про все" 

comments powered by HyperComments