Перед будівлею Львівської міської ради з`явився «стовп ганьби»

Понеділок, 5 березня 2018, 12:36
Націоналісти встановили під Ратушею стовп ганьби зі світлинами депутатів, які провалили голосування за офіційне використання червоно-чорного прапора у Львові.
Перед будівлею Львівської міської ради з`явився «стовп ганьби»

Про це йдеться у дописі спільноти "Львівська політика" на Фейсбуці. 

Стовп з`явився навпроти будівлі ЛМР 4 березня, під час маршу героїв пам‘яті Романа Шухевича.

Зверху знаходиться світлина мера міста Андрія Садового. Під ним - фото інших депутатів. 

Це ті, хто у лютому не проголосував за ухвалу, яку на сесії міськради пропонувала прийняти депутат ЛМР від ВО «Свобода» Мар'яна Батюк. Зокрема, її проігнорували дві фракції - «Самопоміч» та «Громадянська позиція», які «утримались» чи взагалі не голосували за це рішення. Саме їх світлини патріоти розмістили на «стовпі ганьби» перед Маршем «Пам‘ятай Героїв».

В ухвалі Батюк йшлося про те, що слід затвердити перелік дат, пов'язаних із визначними подіями національно-визвольної боротьби та вшанування пам'яті борців за незалежність України, у які поруч з Державним прапором України вивішується червоно-чорний прапор національно-визвольної боротьби українського народу на території м. Львова.

Встановити такі місця вивішування червоно-чорного прапора національно-визвольної боротьби українського народу: вежа міської ради на пл. Ринок, 1; будівлі районних адміністрацій міської ради; щогла оглядового майданчика на Високому замку; будівлі комунальних підприємств, установ та організацій на території м. Львова; рекомендувати керівникам підприємств, установ і організацій, незалежно від форм власності, вивішувати поруч з Державним прапором України червоно-чорний прапор національно-визвольної боротьби українського народу у дні, про які йшлося у документі.

Натомість була прийнята ухвала заступника Садового Андрія Москаленка. Нею депутати Львівської міськради заборонили вивішувати на адмінбудівлях Львова червно-чорний прапор. Також були у визначені свята, під час яких на території Львова можна використовувати цей стяг.

Пізніше у відкритому доступі з`явився перелік депутатів, які не підтримали голосування за перший документ: 

Натомість як депутати, наприклад, Тернопільської міськради прийняли відповідний документ. Вони не приховували, що ухвалили це рішення, як відповідь на ухвалений польським Сеймом закон про заборону пропаганди "бандерівської ідеології".

До речі, так званий революційний прапор ОУН спершу на теренах Західної України ще у 20-х роках почали використовувати пластуни, коли тоді польська влада забороняла синьо-жовтий стяг. Взагалі червоно-чорний стяг вважається символом протестної боротьби в світі від початку ХХ століття.

Нагадаємо, що вперше червоно-чорний прапор замайорів перед львівською Ратушею вже 20 лютого - у День Пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Раніше ми повідомляли, що вчора, 4 березня, у Львові відбувся Марш «Пам'ятай Героїв», організатори якого закликали мешканців міста «вийти та показати, кому належить Львів».Серед інших лозунгів промовистим був банер з написом “Місто Львів не для польських панів”.

«Це гасло пов'язане з останнім скандальним законом, прийнятим у Польщі, і поведінкою міської влади на сесії міськради, коли відбувалося голосування за червоно-чорні прапори. Тут два в одному. Прийнятий у Польщі закон для нас неприпустимий. Ми в жодному разі не виступаємо проти польського народу, але ми проти популістичної влади Польщі, яка прийняла цей скандальний закон. Тому ми сьогодні вийшли показати, що Львів – це бандерівське місто і ніхто не буде вказувати нам, кого вшановувати», – заявив керівник Нацкорпусу Львівщини Святослав Сірий.

Акція зібрала понад 2500 небайдужих, повідомляє прес-служба "Національного Корпусу" Львівщини на сторінці у Фейсбуці. 

comments powered by HyperComments