У "Львівавтодорі" виявлені витрати на три мільйони

Понеділок, 26 лютого 2018, 13:13
Львівські аудитори виявили на ЛКП "Львівавтодор" втрат майже на 3 млн грн та порушень під час закупівель на 1,3 млн грн.
У "Львівавтодорі" виявлені витрати на три мільйони

Про це повідомляє прес-служба Західного офісу Держаудитслужби.  

Зокрема, більше 1 мільйона втрачено через те, що боржники підприємства не повернули дебіторську заборгованість, а строки позовної давності були пропущені. 

Трохи менше мільйона було витрачено на ремонт трамвайної колії на вулиці Городоцькій та офісне приміщення, проте відповідних документів у "Львіватодорі" перед`явити не можуть. 

Без достатнього законного обґрунтування підприємство витратило майже 817 тис. грн. на виплату винагород працівникам, найнятим за цивільно-правовими договорами. Відповідно, до державних цільових фондів зайво сплачено 273 тис. грн. страхових внесків. Крім того, аудитори виявили, що послуги, надані підприємству за цими договорами, мали систематичний характер та дублювали обов’язки штатних працівників.

Через завищення підрядними організаціями обсягів та вартості виконаних будівельних робіт "Львівавтодор" зайво витратив майже 737 тис. грн. Зокрема, підприємству ONUR Taahhut Tasimacilik Ve Ticaret Ltd STI зайво виплачено 582 тис. грн. унаслідок завищення вартості реконструкції офісного приміщення інженера технагляду за будівництвом трамвайної колії до Сихівського району м. Львова.

Також аудитори виявили, що "Львівавтодор" придбав за 1,3 млн грн. низку послуг без проведення процедури закупівлі.

За результатами ревізії директорові підприємства надіслано обов’язкові вимоги щодо усунення виявлених порушень. Матеріали ревізії передано Управлінню захисту економіки у Львівській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

comments powered by HyperComments