Недобросовісних перевізників усунуто, але компенсації їм продовжують сплачувати

Вівторок, 14 листопада 2017, 12:15
Два львівських перевізники продовжують отримувати відшкодування, хоча договори з ними скасували ще в вересні.
Недобросовісних перевізників усунуто, але компенсації їм продовжують сплачувати

Управління транспорту та зв’язку Львівської міської ради виплатило майже 600 тисяч гривень компенсації перевізникам, договори з якими було скасовано судом. Компенсація виплачувалась за перевезення пільговиків та була призначена перевізникам «АТП 14630» та «Міра і К».

За інформацією видання Дивись.info, управління транспорту виділило з міського бюджету понад 594 000 гривень на виплату компенсацій приватним перевізникам, яким вже було надіслано офіційні повідомлення про розірвання угод на послуги перевезення. Причиною розірвання угод стало несумлінне виконання перевізниками умов договору: невиїзд автотранспорту на маршрути, постійні порушення правил перевезення.

Договори було розірвано міськрадою в односторонньому порядку, і, зі слів виконуючого обов’язки начальника управління Олег Партики, виплата компенсацій цим перевізникам припинилася ще 11 вересня з причини відсутності відповідних договорів. Про це Партика повідомив 6 листопада під час засідання громадської ради при управлінні транспорту ЛМР. Він навіть пообіцяв надати всім зацікавленим платіжки та акти, які підтверджують відсутність виплат «АТП 14630» та «Міра і К».

Однак журналісти Дивись.info знайшли на порталі публічних коштів Edata протилежну інформацію:

18 жовтня на рахунки одного з перевізників ПАТ «АТП 14630» зайшли 354 502 гривень від управління транспорту та зв’язку ЛМР;

у період з 1 по 30 вересня ТзОВ «Міра і К» отримала 240 180 гривень, зазначених як відшкодування за перевезення пільгових категорій.

ГО «Львівтрансзахист» звернулася до СБУ та Львівської обласної прокуратури з приводу безпідставного перерахування значної суми бюджетних коштів на рахунки третіх осіб, що має ознаки кримінального правопорушення.

Раніше повідомлялося, що три районні адміністрації Львова мають сплатити штраф за незадовільний стан доріг.

comments powered by HyperComments