Новообрані голови ОТГ Львівщини розкажуть, за що саме їх підтримала Солідарність

Володимир Діденко  |  Четвер, 2 листопада 2017, 10:36
Сьогодні відбулася прес-конференція новообраних голів об’єднаних територіальних громад Львівської області.
Новообрані голови ОТГ Львівщини розкажуть, за що саме їх підтримала Солідарність

Про це повідомляє сайт БПП «Солідарність». Сімволічно, бо усі голови (геть усі) йшли на перші вибори ОТГ, як самовисуванці.



Звідси – питання: якщо усі новообрані голови були членами районних чи обласної організаціїї БПП "Солідарність", то чому партія не підтримала їх з самого початку кампанії? А якщо їх прийняли до лав президентської політсили вже по результатам місцевих "праймеріз" (читай: рейтингу кандидатів на округах), то чому це стало відомо тільки після виборів?

Наразі, як з'ясувалося, членами БПП керівники нових ОТГ поки що не є. Підробиці - трохи згодом.

А поки що нагадаємо, що на виборах голів ОТГ у Львівській області було зареєстровано загалом 34 кандидати.

По шість кандидатів боролися за посаду голови у Славській та Солонківській громадах. У Славському діючий селищний голова Ігор Ферин змагався з Володимиром Бегою, Василем Білинцем, Дмитром Вітвіцьким, Михайлом Кінашем та Олегом Онацем. За винятком Василя Білинця, якого підтримала партія «Самопоміч», усі інші кандидати були самовисуванцями. Виграв директор бази відпочинку «Вежа Ведмежа» Володимир Бега, за якого проголосували 39% виборців.. Вагому роль у його перемозі, на думку експертів, належить голові ЛОДА Олегу Синютці, який особисто приїхав підтримати кандидата напередодні виборів.  

Вдалося зберегти за собою посаду і сільському голові Солонки Віталію Ткачуку. Його конкурентами на виборах були Надія Баволяк, Віктор Кемський, Юрій Окопний, Микола Пущак  та Ростислав Федак. Як і у Славському, майже усі кандидати на голову ОТГ (за винятком Ростислава Федака, якого підтримує «Самопоміч»), є самовисуванцями. 

На виборах у Рудківській міській громаді найбільше голосів отримав чинний голова Рудок Іван Лозинський (49%), який також ішов самовисуванцем.

По чотири претенденти є на голів Великомостівської та Воютицької ОТГ. У Великих Мостах конкуренцію чинному міському голові Ярославу Ройку, який на вибори йшов самовисуванцем і отримав 68% голосів, склали Роман Кісилевич («Свобода»), Михайло Лукач («Батьківщина») та Галина Березовська (Радикальна партія).

Самовисуванцем на вибори також йшов сільський голова Воютич Михайло Яремко (набрав 66% підтримки) , з яким за посаду голови ОТГ змагатимуться самовисуванець Богдан Сенейко, Іван Дуда («Батьківщина») та Михайло Ковалів («Свобода»).

Троє кандидатів змагатимуться за посаду голови Підберізцівської ОТГ, і усі вони самовисуванці. Це – Василь Коваль, Микола Пухальський та Назар Сорока. Лідером голосування став голова Миклашівської сільради Василь Коваль, який отримав близько 62% голосів.

Лише по двоє кандидатів є на посади голів Щирецької та Волицької ОТГ. У Щирці з нинішнім головою Олегом Василишиним (виграв з результатом 58% голосів) змагався Ігор Бей, і обоє вони йшли на вибори самовисуванцями. А у Волиці за посаду голови громади змагались самовисуванці Тадей Марик і Марія Дик – голова Тшенецької сільради, яка отримала моцну підтримку: 83% виборців.

Тобто жодного з новообраних голів об’єднаних територіальних громад Львівської області «Солідарність» не висунула на цих виборах. Що, однак, не завадило їй вже наступного дня після оголошення результатів заявити про те, що львівська «БПП «Солідарність» отримала 7 голів ОТГ».

Проте наступного дня діаграма на сайті центрального офісу БПП зазанала певних правок. Зокрема "Солідарність" наголосила, що на Львівщині вибори в ОТГ виграли 8 кандидатів - членів Партії БПП "Солідарність".

Також партія "Солідарність" відзвітувала про 10 місць у депутатів міських рад  (відповідно - в Рудках та Великих Мостах).

 

Характерно, що більшість чинних голів Львівщини до останнього тижня були беспартійними, а деякі - навіть членами іншіх партій. Тобто їм поки що не вдалося долучитись до лав "Солідарності". Тож інформація на офіційному сайті партії є, скажимо так, "перебільшенням".

Які шанси у новообраних голів отримати щось в обмін на оформлення своїх відносин з президентською силою - читайте в матеріалі по результатам прес-конференції. 

comments powered by HyperComments