Субсидіями користуються 45,1% сімей Львова

Максим Бурич  |  Понеділок, 14 серпня 2017, 13:45
Станом на 1 серпня у Львові скористались можливістю отримання житлової субсидії 112 169 сімей, що склало 45,1% від усіх сімей міста.
Субсидіями користуються 45,1% сімей Львова

За даними управління соціального захисту Львівської міської ради, станом на 1серпня кількість сімей, які отримали житлові субсидії більше, аніж минулорічні показники за такий самий період. Так, за станом на 1 серпня 2016 року субсидію отримували 102 228 сімей, що становило 41,1% сімей Львова. 
Під час прес-конференції начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Наталія Демкович розповіла про нові деталі отримання субсидії та схему нарахування грошей у разі непогашеної заборгованості.
"Ми отримуємо дані про доходи з різних джерел, і якщо є неточності, то мусимо з'ясувати їх причини. Наприклад, хтось змінив прізвище, у когось народилася дитина, хтось раніше не працював, а тепер влаштувався на роботу , хтось знався з реєстрації або, навпаки, прописався, тощо, і нас про це не повідомив. Тому наполегливо рекомендуємо мешканцям повідомляти нас про такі зміни. Окрім того, якщо у одержувача є протермінована понад два місяці заборгованість з оплати послуг, то це є підставою для автоматичного не призначення субсидії на наступний строк. Усіх таких боржників відділи соціального захисту інформують про те, що їм необхідно сплатити борг. Якщо протягом двох місяців споживач документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, субсидія призначається йому з дати закінчення дії попередньої субсидії, тобто з 1 травня 2017 року. Проте заборгованість впливає на право призначення субсидії лише тим, які отримували її в попередньому періоді. Тим, хто не отримував субсидії і звертаються вперше, субсидія призначатиметься незалежно від наявності заборгованості", - розповіла Наталія Демкович. 
Станом на сьогоднішній день, у Львові 15307 сімей мають прострочену заборгованість з оплати за послуги. З них 3234 сім'ї на сьогодні підтвердили право на отримання субсидії з 1 травня 2017 року.   
 

comments powered by HyperComments