Подробиці Садового з сьогоднішнього допиту в ГПУ

Вівторок, 4 липня 2017, 17:04
Андрій Садовий сьогодні зранку був на допиті в Генпрокуратурі в якості свідка. Мер заявив, що хотів би і проситиме ГПУ зробити протокол його доповіді публічним.
Подробиці Садового з сьогоднішнього допиту в ГПУ

«Такі запитання, як вони ставлять, вбивають будь-який інвестиційний клімат в Україні», - сказав Садовий.

Мер сказав, що про землю, яку ніби то продали дешевше, ще не йшлося.  

«До цього питання ми ще не підходили. Якщо воно буде звучати, то я поясню колегам з Генеральної прокуратури, що є різниця між експертною оцінкою землі та нормативно-грошовою оцінкою. Якщо мова йде про викуп, то експерт встановлює ціну. Тому всі наші дії чітко відповідають чинному законодавству. Тому я так вбачаю, що весь цей процес має ціль недопустити реалізації цього проекту, тому що він робиться у Львові», – заявив Андрій Садовий.

Андрій Садовий каже, що питання, які йому задають, не стосуються його повноважень як міського голови Львова. На його думку ця справа є тиском на нього.

«Я про ситуацію з індустріальним парком доповідав керівництву держави – що під загрозою є дуже серйозна інвестиція. На превеликий жаль, всі стоять збоку. Генеральна прокуратура буде приймати рішення про те, можна робити інвестиції в Україну, чи не можна», – додав мер Львова.

Варто нагадати, що нідерландська компанія CTP - один з найбільших індустріальних девелоперів Європи два роки тому перемогла в міжнародному конкурсі на управління майбутнім індустріальним парком у промисловій зоні Рясне-2.
Компанія заплатила за землю 52 млн грн., відповідно до оцінки землі. Також вони зобов'язались інвестувати в інфраструктуру парку 50 млн євро, залучити потужних виробників та створити понад 3000 нових робочих місць. 
 

Нагадаємо, Садовий піде на допит у Генпрокуратуру

comments powered by HyperComments