Суддя витрачає 10-15 секунд, аби засудити людину, - Павло Петренко

Максим Бурич  |  Понеділок, 26 червня 2017, 12:12
Міністр Юстиції Павло Петренко розповів про ситуацію з недостатньою кількістю нових суддів та корумпованість суддів.
Суддя витрачає 10-15 секунд, аби засудити людину, - Павло Петренко

В рамках робочого візиту міністр юстиції Павло Петренко розповів про основну проблему зі «старими суддями» та абсурдність судової влади у справах за участю прокуратури. За словами міністра юстиції, наразі судовій владі не вистачає нових людей, які б могли змінити поточний стан справ щодо винесення рішень, корупції та загальної роботи суддів. 

«Спочатку людину затримують. Потім вже визначають яку міру запобіжного заходу їй прийняти: арешт, чи домашній арешт. В суді інтереси держави представляє прокурор і адвокат. Ми провели опитування «скільки часу витрачає суддя на прийняття рішення арештовувати чи ні людину». Статистика дуже сумна. Виступив прокурор і виступив адвокат. Суддя виносить рішення арештовувати чи ні за 10-15 секунд», - зауважив Павло Петренко.

За словами міністра юстиції, якщо людина потрапляє в суд, вирішення її долі чи потрапить вона заграти – суддя фактично вже має заготовлене рішення. І розмова йде не про ТОП-посадовців, справи яких тривають довго. Звичайні люди, яких звинувачують у побутових ситуаціях.

«Фактично, людина приречена до того, що вона буде сидіти без будь-якого судового захисту. У 95% випадках суд приймає сторону прокурора. Немає правосуддя. Це навіть не ілюзія правосуддя», - зазначає Павло Петренко.

comments powered by HyperComments