Відбулося перше засідання комісії щодо незаконного відчуження комунального майна міста Львова

Субота, 27 травня 2017, 13:46
У середу, 24 травня, відбулося перше засідання комісії, створеної відповідно до розпорядження міського голови, яка має вивчити факти, що вказують на незаконність відчуження значної кількості об’єктів комунального майна у місті Львові.
Відбулося перше засідання комісії щодо незаконного відчуження комунального майна міста Львова

Відтак, до наступного засідання комісії, яке відбудеться на початку червня, управління комунальної власності спільно з юридичним департаментом мають підготувати реєстр комунального майна і реєстр вкраденого майна міста, а також – інформацію про основні напрямки роботи управління комунальної власності Львівської міської ради за останні два роки.

Інформацію, яку підготує управління комунальної власності спільно з юридичним департаментом ЛМР, на наступному засіданні комісії аналізуватимуть і напрацьовуватимуть подальші шляхи вирішення ситуації, що склалась з комунальним майном. 

Як наголосила директор юридичного департаменту Гелена Пайонкевич, основною причиною незаконного відчуження комунальних приміщень послугувала надмірна відкритість реєстрів і надання можливості доступу до них необмеженій кількості осіб.

Нагадаємо, загалом виявлено 44 об’єкти комунального майна, які незаконним чином вибули з комунальної власності міста. З них лише на 24 приміщення накладено арешт.

Комісію очолює заступник міського голови з фінансово-економічних питань Геннадій Васьків. До складу комісії входять директори відповідних департаментів і начальники  управлінь, голови районних адміністрацій Львова і депутати Львівської  міської ради. 

До 1 липня комісія має вивчити факти незаконного відчуження об’єктів з комунальної власності Львова, встановити причини і обставини, за яких відбулися ці дії та усунути наслідки.

Більше новин Західної України читайте на «Справжній Варті». 

 

comments powered by HyperComments