"Жертва" Садовий: як мерія нагнітає ситуацію зі сміттям, заважаючи його вивезенню з міста

Вівторок, 28 березня 2017, 19:12
Як мінімум, декілька міст області погодились прийняти сміття зі Львова, проте частина львівського сміття досі залишається на львівських вулицях, забруднююче найкрасивіше європейське місто України
"Жертва" Садовий: як мерія нагнітає ситуацію зі сміттям, заважаючи його вивезенню з міста

Саботаж із вивезенням сміття вчиняють дві фірми – перевізники – комунальне підприємство Львівської міської ради «Львівспецкомунтранс» та ТзОВ «Грінера-Україна», яка чітко координується міською радою й зайшла на цей ринок достатньо недавно, усунувши конкурентів, які працювали більше десяти років. Компанія встановила нові контейнера й мала забезпечити вивіз сміття зокрема із центральної частини міста. Проте навіть отримавши офіційні домовленості, техніку та можливості для вивозу сміття з міста за добу спромоглась очистити від сміття тільки п’ять майданчиків.

Складність ситуації полягає ще у тому, що у області вряди-годи вчиняються провокації задля збурення місцевих громад. Такі прикрі випадки зафіксували у Буську, де майже біля самого майданчика невідомі викинули будівельне сміття. Схожий випадок був і у Мостиськах, де сміття насипали прямо біля місцевого полігону.

Цілком зрозуміло, що такі дії збурюють місцеве населення, яке вже не вірить львівській міській владі. Не вірить ще й тому, що не володіє інформацією про те, які дії зараз вчиняє міська рада заради виходу із сміттєвого колапсу.

Не чути й про вирішення катастрофи у Грибовичах, адже проекту рекультивації із погодженими графіками, термінами та можливостями так досі Львівська міська рада і не представила. Мер міста натомість розповідає про міфічне блокування його величності через політику, проте реальних кроків для вирішення господарських питань так і не вчиняє.

Саме через таку боязнь спілкування із мешканцями області заручниками ситуації стають мешканці міста Львова. «Що робить Садовий – ми не знаємо. Він робить це для Львова, але не для області. Якщо б було спілкування із громадою – ситуація у районах була б іншою», - зазначили учасники обговорення у Яворівському районі. 

Ба більше: підлеглі Садового навіть вчиняють демарші у місцевих радах, щоб таким чином розповідати про міфічну блокаду збоку державної влади.

Підтверджує такі думки і міський голова Червонограда Андрій Залівський: "Нема ніякого блокування, навпаки - ми приймаємо львівське сміття. Але ж ніхто з міськради Львова не їздить до нас на сесію, так саме, як ніхто з перевізників - їм байдуже. Я категорично не сприймаю таку позицію. Є галицький принцип кооперації - допомагати один одному. Але ж, вибачте, має буди елементарна повага", - вважає мер Червонограда. 

Фактично "Самопоміч" збурює народ по районах виключно лозунгами. Таким чином, можна наголосити, що власне позиція саме Андрія Садового і представників його політичної сили ставить у заручники сміттєвої проблеми мешканців міста. Меру Львова чомусь вигідно вдавати з себе жертву, заробляючи виключно політичні девіденди. Напрошується висновок, що міській владі байдужа доля львів’ян через потепління, яке уже наступило.

Тим часом Садовий уже встиг відмовитись і від ділянки у Миколаївському районі. Саме на цій ділянці місто за кошти бюджету розвитку мало б розпочати будівництво сміттєпереробного заводу. Звісно, сам Садовий на зустріч із громадою не приїхав, проте встиг заявити, що «настрій мешканців протестний». 

comments powered by HyperComments