Важкоатлети Львівщини здобули “бронзу” та “срібло” на Кубку України

Понеділок, 6 лютого 2017, 14:31
З-поміж 200 найкращих українських спортсменів (75 жінок та 125 чоловіків), п’єдестал підкорили двоє важкоатлетів зі Львівщини.
Важкоатлети Львівщини здобули “бронзу” та “срібло” на Кубку України

4 лютого, у Чернігові завершився Кубок України з важкої атлетики.  Срібну нагороду у ваговій категорії до 85 кг виборов Віталій Олевич із Жидачева та «бронзу» у категорії до 48 кг - Ольга Заяць зі Львова. Про це “Справжній Варті” повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Кубок України у Чернігові став першим всеукраїнським стартом важкоатлетів 2017 року, який відбувся вже за новими міжнародними правилами.

Чоловіча команда важкоатлетів Львівської області завершила змагання із 6-им результатом (281,5 очок). Переможцями командної боротьби виявилися хмельничани (635 очок), другими - спортсмени з Харківської області (515), а третіми - важкоатлети Миколаївщини (441).

Претенденткою на чемпіонське звання у ваговій категорії до 48 кг вважалася майстер спорту України Ольга Заяць. У ривку львівській спортсменці підкорилися 61 кг та третє місце у цій змагальний вправі. У поштовху склалася жорстка конкуренція. Після вдалої спроби на 73 кг, що забезпечувала Ользі призове місце, ще залишалася одна спроба. Проте 80 кілограмів, що майже гарантували їй чемпіонське звання у третій спробі, не підкорились капітану львівської команди.

За крок до п’єдесталу фінішувала й майстер спорту України Діана Нагорнюк. Спортсменка вперше, змагалася у новій ваговій категорії до 90 кг. У ривку Діані підкорилися 77 кг, а в поштовху – 88 кг. У результаті – 4 місце національного Кубку.

Команда жінок Львівщини виборола 10 командне місце серед 20-ти представлених збірних команд областей України.

У змаганнях серед чоловіків майстер спорту України Віталій Олевич виявився срібним призером. Наш важкоатлет здобув впевнену перемогу у ривку із результатом 154 кг, випередивши найближчого переслідувача на 9 кілограмів. Однак у поштовху Віталій зміг впоратися тільки із першою спробою на 165 кг. У результаті – мала бронза у поштовху та підсумкове 2 місце національного Кубку із сумою двоборства 319 кг.

Молодий 16-річний важкоатлет Анатолій Горідько вперше на цих змаганнях виконав норматив "Майстра спорту України" у ваговій категорії до 85 кг. Результат спортсмена 130 кг у ривку та 165 кг у поштовху.

comments powered by HyperComments