Львівщина отримає міжнародну допомогу за першість у запуску медичної реформи

Неділя, 22 січня 2017, 19:21
Підтримають також Полтаву та інші регіони, визначені МОЗ України.
Львівщина отримає міжнародну допомогу за першість у запуску медичної реформи

Нещодавно, за участю Світового банку, Швейцарського бюро співробітництва та Міністерства охорони здоров’я України стартував тристоронній міжнародний проект. У ході його реалізації, області, де запустять нову медичну реформу, отримають технічну та організаційну допомогу. Про це повідомили у прес-службі департаменту охорони здоров’я ЛОДА.

Проект «Підтримка реформ і ефективного урядування у сфері охорони здоров’я в Україні» триватиме 3 роки (2017 - 2020), а на його реалізацію виділять 2 мільйони 600 тисяч швейцарських франків.

Передбачено два напрямки розвитку проекту: 1) технічна допомога областям у впровадженні реформи; 2) боротьба з корупцією у секторі охорони здоров’я, моніторинг закупівель медпрепаратів і фінансової діяльності проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».

“Співпраця з регіонами – це частина програми з децентралізації, яку ми підтримуємо, і ми хочемо заохотити ті області, які є лідерами та найбільше роблять в темі реформування”,- зазначила в. о. міністра охорони здоров’я, доктор Уляна Супрун.

Заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк додав, що нинішній проект важливий в контексті реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», який передбачає використання позики у розмірі 214,73 млн дол США.

comments powered by HyperComments