За кордоном львівська культура отримала визнання та нагороду

Євгенія Пласконь  |  Вівторок, 17 січня 2017, 14:35
“Львівський місяць” став найважливішою подією року у Вроцлаві, Європейській Столиці Культури 2016 та місті-партнері Львова.
За кордоном львівська культура отримала визнання та нагороду

Сьогодні, 17 січня у ранковій програмі Радіо Вроцлав гостювали представники команди Львівського місяця, які вибороли перше місце на конкурсі серед культурних проектів та отримали нагороду “Емоція-2016”. Про це повідомляє кореспондент “Справжньої Варти”.

“Перемога проекту — це не є просто жест поваги до Львова чи прояв надмірної приязні. Львівський місяць був дуже “горизонтальний”, не надто шоу-бізнесовий, а радше достатньо програмний, тому що відбувалось багато майстер-класів, дискусій, лекцій, які охоплювали широкі верстви населення. Це є горизонтальна низова співпраця в галузі культури, де діяв принцип діалогу в суспільстві, освіті, мистецтві”, - зазначив директор мистецького об’єднання “Дзиґа”, Марек Іващишин.

Львівський місяць — проект, що через призму Львова презентував українську сучасну культуру усій Європі впродовж квітня 2016 року. Окрім того, він є підґрунтям для нашого міста, яке цілком могло би стати Європейською Столицею Культури (ЄСК) у наступні кілька років.

“Висока оцінка проекту дає нам підставові мрії про те, що колись ми теж можемо стати ЄСК і наступні виклики цього вдалого проекту — презентувати українську культуру в більш незнайомих середовищах і містах”, - висловив сподівання  директор ГО “Мистецька рада “Діалог”, Григорій Семенчук.

Як зазначили організатори проекту, особливу увагу публіки захопив Український Зріз: переТВОРЕННЯ — ІІІ трієнале українського сучасного мистецтва, масштабна презентація малярства, скульптури, інсталяції, перфомансу та медіа-арту.

У проекті Львівський місяць у Вроцлаві взяли участь близько 300 українських митців, зокрема, Мистецьке об’єднання “Дзиґа”, Фундація “ТрансКультура” (Україна-Польща), Мистецька рада “Діалог”, Інститут актуального мистецтва, Маркіян Іващишин, Марія Артем’юк, Рафал Козінський, Влодко Кауфман, Ліда Савченко Дуда, Дана Винницька, Ольга Хребор, Агата Сакові, Гриць Семенчук та ін.

На фестивалі у Польщі представили блок гастрономії із львівською кавою, шоколадом, іншими солодощами та брендами міста Львова. А сам захід проходив на Львівській вуличці — провулку на Вроцлавському ринку.

Львів також організував прийом культури міста-партнера Вроцлава під час травневого фестивалю “Флюгери Львова”, коли відбулися Дні Вроцлава.

comments powered by HyperComments