У Львові незрячі дітки спробують каву та покажуть вертеп

Четвер, 12 січня 2017, 19:53
Впродовж 10-13 січня Львівський обласний осередок ГО «Українська спілка інвалідів - УСІ» організовує «Різдвяну казку у Львові» для незрячих дітей семи і восьми років, які навчаються на інклюзивній формі в різних містах України.
У Львові незрячі дітки спробують каву та покажуть вертеп

Незвичний захід “Різдвяну казку у Львові” для незрячих діток 13 січня завершить спроба двох дівчаток зробити замовлення у кав’ярні, користуючись меню шрифтом Брайля та колядки у ресторації.


Як розповіла Оксана Потимко, «Різдвяна казка у Львові» продовжується.

“13 січня о 12:00 год. двоє незрячих дівчаток спробують філіжанку доброї львівської кави у кав'ярні «Її величність» (вул. Братів Рогатинців, 39). Дівчатка самостійно обиратимуть для себе солодощі та напої, користуючись меню шрифтом Брайля, що його спеціально у кілька примірників надрукували в Ресурсному центрі Львівської політехніки. До кав’ярні діти завітають вперше без супроводу батьків, і вчитимуться самостійно робити замовлення, знайомитись з офіціантом, оплачувати рахунок”, - розповіла  керівник Ресурсного центру освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами НУ «Львівська політехніка», Оксана Потимко.

За її словами, остання, і чи не найцікавіша акція «Різдвяної казки у Львові» – це вертеп у ресторації «Гуцульська гранда». 

“Колядуватимуть разом з Марічкою та Діанкою ще двоє незрячих діточок – Софійка та Остапчик. Допомагатиме їм актриса Олександра Бонковська, яка була режисером сценарію вертепу. Колядники покажуть нестандартний вертеп за участю незрячих дітей зі Львова та Дніпра. Початок вертепу – о 19:00, попередньо відбудеться репетиція – о 17:45 год», - додала Оксана Потимко.

Нагадаємо, під час акції незрячі дітки мали екскурсію з тифлокоментарем та зустрілись зі Святим Миколаєм.

comments powered by HyperComments