Хлопець із ДЦП, який здійснив велоподорож Європою, започатковує Всесвітній рух

Євгенія Пласконь  |  П'ятниця, 9 грудня 2016, 02:38
Іван Маслюк подолав 5 тисяч кілометрів.
Хлопець із ДЦП, який здійснив велоподорож Європою, започатковує Всесвітній рух

8 грудня до Львова повернувся Іван Маслюк зі своїми друзями — Олександром Луциком та Олегом Савчуком, які здійснили проект «On 3 wheels» та подолали 5000 км з України в Португалію. Зараз хлопці хочуть започаткувати Всесвітній рух.

Попри те, що Іван хворіє на ДЦП, це не завадило йому щодня долати близько 100 кілометрів на спеціальному трьохколісному велосипеді. Подорож 12-ма країнами Європи ( Україна, Польща, Чехія, Німеччина, Австрія, Ліхтенштейн, Швейцарія, Італія, Монако, Франція, Іспанія, Португалія) та відвідини Альп і Атлантичного океану надихнули хлопців започаткувати Всесвітній рух для людей з особливими потребами, які зможуть подорожувати. 

«На шляху до мрії я зустрічав прекрасних людей, побував в одних із найпрекрасніших місць Європи, піднявся на вершину Альп – гору Мон-Блан. Шлях до мрії був не менш прекрасним, як сама мрія. Від цієї поїздки я отримав в рази більше, ніж очікував. Спочатку було дуже важко, але крок за кроком, тренуючись, відпрацьовуючи координацію рухів, ми здійснили мрію. Я не можу сказати, що це було легко, але тепер, дивлячись назад, розумію, що неможливих речей не існує», - поділився враженнями Іван Маслюк.

Як розповів Олександр Луцик, дивним чином, коли закінчувалися гроші, їм на картку надсилали їх небайдужі люди. 

«Ми ніколи не говорили, що у нас закінчувались гроші, але якось так траплялось, що наші партнери просто пересилали їх, наче відчували, і словами просто не передати цієї подяки. Ми вирушали з 250 євро, а на всю подорож пішло майже 6 тис. євро, і нам дуже допомагали українські громади за кордоном, з якими нас сконтактовувала міська рада Львова», - зазначив він.

Під час поїздки хлопці відвідували будинки людей з обмеженими фізичними можливостями у всіх країнах та розповідали їм свою історію, і такі зустрічі надихнули їх на нові звершення. Ночували вони в українських громадах, наметах просто неба, хостелах та домівках небайдужих людей. 

“За кордоном абсолютно всі були здивовані такою подорожжю, але коли люди знайомилися, вони були настільки вражені і натхненні, що змінювались, розуміли, що у житті немає неможливого», - зауважив Олег Савчук.

У планах хлопців – започаткувати Всесвітній рух для людей з особливими потребами, які зможуть подорожувати. Під час подорожі у них виникло багато ідей, бо у кожній країні відвідували будинки для неповносправних, де бачили, як влада і небайдужі підтримують і приймають людей з інвалідністю. 

Окрім цього, Іван планує представляти Україну на паралімпійських змаганнях. Також хлопці мають намір розробити спеціальні «жульєтки» для людей з ДЦП.

comments powered by HyperComments