У Львові відбулась радіосцена з Ірмою Вітовською (ФОТО)

Юлія Субота  |  П'ятниця, 13 листопада 2015, 20:41
13 листопада на камерній сцені Драматичного Театру ім. Лесі Українки втілився непересічний проект.
У Львові відбулась радіосцена з Ірмою Вітовською (ФОТО)

Сьогодні 13 листопада, на камерній сцені Драматичного Театру імені Лесі України відбалась радіосцена, організована радіо "Сковорода", гостею якої стала зірка українського театру та кіно Ірма Вітовська.

Артистка завітала до Львова не випадково: 14 листопада львівські театрали матимуть змогу переглянути виставу "Оскар та Рожева Пані", у головній ролі з Ірмою, де піднімається важка та водночас гостра соціальна проблема: важкохворі діти та їхні останні дні на землі. 

За ініціативою благодійного фонду “Мати Тереза” під час прем`єрного показу в Києві збирались кошти на створення виїзних служб для надання паліативної допомоги дітям в Івано-Франківській області. За один вечір лише з благодійних скриньок було зібрано 25 500 гривень, а разом з коштами вилученими від продажу квитків, загальна сума становить 85 тисяч гривень.
 
Арт-проект  "Оскар і Рожева Пані" передбачає поєднання гастрольної, просвітницької та художньої місії у турі найбільшими українськими містами, із залученням політиків, журналістів, суспільних діячів до обговорення проблем доступності дитячої паліативної допомоги.
 
"Треба прийняти смерть, бо це природній перехід. Але як пояснити невиліковно хворій дитині, що її зупинка наступна? Всі ми їдемо у поїзді із назвою "життя", де комусь пощастило проїхати 102 "зупинки", комусь 50, а комусь 2 чи 7. Проте, як і у поїзді, право на чисту білизну та чай має кожен. Не залежно від кількості отих "зупинок", - розповідає Ірма.
 
Радіосцена стала місцем збору усіх небайдужих, де кожен прийшов поспілкуватись із талановитою акторкою та ініціативною людиною й заодно долучитись до благодійного збору коштів  на користь паліативної допомоги діткам.
 
 
 
comments powered by HyperComments