Українське товариство сліпих відзначило Міжнародний день білої тростини концертом (ФОТО)

Юлія Субота  |  Четвер, 15 жовтня 2015, 15:09
У будинку культури Львівського УВО УТОС зібрались незрячі, аби нагадати про своє існування світові.
Українське товариство сліпих відзначило Міжнародний день білої тростини концертом (ФОТО)

Сьогодні, 15 жовтня, у Міжнародний день білої тростини у Львові Українське товариство сліпих організувало святковий концерт, де люди з вадами зору демонстрували свої неабиякі таланти.

"Ми тут нічого не просимо, ми показуємо, що незважаючи на те, що ми обділені долею, ми креативні, ми творчі, ми чогось досягли у житті. Але для того, щоб чогось досягти, нам треба набагато більше, ніж здоровій людині", -  зазначила голова Львівського обласного товариства незрячих Любов Кукурудза. 

Головною метою заходу жінка називає не сам факт проведення концерту, адже це "святкування крізь сльози", а можливість нагадати громадськості та владі міста про те, що людям зі складними порушеннями зору живеться дуже не легко. Вони потребують не співчуття, а розуміння, яке дасть можливість вирішувати проблеми. 

У залі серед інших виділялись люди у формі - бійці 80-тої аеромобільної бригади, які прийшли на концерт, аби засвідчити незрячим свою повагу та вдячність:

"Рік тому тут організували благодійний концерт, кошти з якого пішли на закупівлю рацій, які не раз виручали нас у бою і пройшли з нами не одну гарячу точку. Перш за все ми прийшли поспілкуватися. Розповісти як відбувалося наше перебування там, дізнатися, як вони живуть. Нам приємно, що ці діти в такий непростий для України час, проявили таку громадську позицію", - розповів "кіборг" Володимир.

Окрім дитячих та сольних виступів, присутніх розважала капела талановитих бандуристів "Карпати". А в холі на імпровізованому ярмарку можна було придбати речі, виготовлені руками незрячих.

 

 

 
 
comments powered by HyperComments