У Львові фінішував благодійний велопробіг за участі незрячих (ФОТО)

Юлія Субота  |  Четвер, 6 серпня 2015, 20:39
5 серпня у центрі міста завершився велопробіг "Бачу! Можу! Допоможу".
У Львові фінішував благодійний велопробіг за участі незрячих (ФОТО)

Вчора, 5 серпня, на площі Ринок у Львові фінішував благодійний велопробіг "Бачу! Можу! Допоможу!", серед учасників якого були пари на велосипедах-тандемах, де один із двох - незрячий. 

Велопробіг стартував на площі Ринок у Львові понад місяць тому, відтоді учасники заїзду подолали майже 3 тисячі кілометрів. За цей час вони побували у багатьох містах Західної і Центральної України, зустрічаючись із громадськістю та демонструючи, що люди з вадами зору також можуть вести активний спосіб життя та подорожувати.
 
Коли велосипедисти з вадами зору та їхні колеги фінішували у Львові, їх із квітами зустрічали мешканці міста, рідні та приятелі.
 
"Нам дуже приємно повернутися сюди і знову бачити стільки знайомих облич. Дякую всім за те, що зуміли зорганізувати цей пробіг і витримали таку величезну дистанцію", - розповіла одна із організаторів  "Бачу!Можу!Допоможу!" Вікторія Лучка.
 
Серед іншого, метою велопробігу є збір коштів для облаштування у Львові першої в Україні "Сенсотеки" – відділення бібліотеки, спеціально облаштованого для потреб незрячих та людей із вадами зору. 
 
Усі пригоди учасників багатоденної мандрівки фільмувала львівська режисерка Ольга Фразе-Фразенко, яка найближчим часом презентуватиме документальну стрічку-звіт. Особливістю цього фільму буде наявність тифлокоментаря (спеціального озвучування, яке дозволяє людям з вадами зору "бачити" картинку на екрані).
 
 
comments powered by HyperComments