У Львові відзначили 13-ту річницю пам’яті загиблих у Скнилівській трагедії (ФОТО)

Юлія Субота  |  Понеділок, 27 липня 2015, 15:16
Сьогодні, 27 липня, у каплиця всіх Святих українського народу та біля пам`ятного знаку на місті трагедії відбулись поминальні заходи.
У Львові відзначили 13-ту річницю пам’яті загиблих у Скнилівській трагедії (ФОТО)

Сьогодні, 27 липня, минає 13-та річниця зі страшної Скнилівської трагедії, яка забрала життя 77 людей, які стали жертвами недбалості керівництва, яке дозволило проводити авіаційне шоу просто над головами людей. 

Прийти та помолитись за душі невинно загиблих сьогодні на Скнилівському летовищі зібрались десятки родичів та друзів, які й досі із жахам згадують події того страшного дня, коли чимало із них втратили не одну, а відразу декілька близьких людей.

Після поминальної Літургії у храмі, всі присутні вирушили до безпосереднього місця трагедії, де поклали живі квіти та запалили свічки пам`яті. У спільній молитві згадали імена всіх загиблих та помолились за упокій їхніх душ.

Від влади міста на процесії присутнім був заступником голови Львівської ОДА з гуманітарних питань Юрій Підлісний, який також поділився спогадом про той страшний день: "Коли вперше почув, то не повірив, що це сталось насправді у нас, а потім був шок. Там були й мої знайомі, яким, на щастя, вдалось вижити".

А от більшість родин від коментарів відмовляється, адже щороку 27 липня журналісти масово розпитують їх що і як тоді трапилось. Проте, пані Галя все ж знаходить в собі сили сказати кілька слів: "Втратила тоді пів сім`ї. Один з братів загинув, інший вижив. Але після трагедії і всього побаченого життя йому не було, ми всі боялись за нього щодня. Подроблені тіла, страшно понівечене тіло брата ходили за ним по п`ятам, лише з роками він зміг по-трохи почати жити".

Попри те, що вже минуло понад 10 років, і винні у трагедії начебто покарані, але далеко не всі вважають виконавців злощасного авіаційного шоу головними винуватцями події, адже вони лише виконували накази, їм пробачено, але от рідних з того світу родинам вже не поверне ніхто. 

comments powered by HyperComments