Львів`яни мають змогу долучитись до реставрації раритетних трамваїв

Юлія Субота  |  Неділя, 28 червня 2015, 21:25
У липні небайдужі львів`яни можуть допомогти збільшити трамвайну спадщину міста.
Львів`яни мають змогу долучитись до реставрації раритетних трамваїв
Цього літа Львів знову повертається до реставрації раритетних вагонів, яке було розпочати ще минулого року. У червні цього року завдяки сприянню керівництва ЛКП "Львівелектротранс" та Управління транспорту та зв’язку Львівської міської ради було прийнято рішення про переведення трамваю №002 із службового статусу в музейний та про демонтаж зварювального обладнання, яке знаходилося у середині салону і заважало відновленню.
 
Враховуючи популярність трамваїв, як невід`ємного атрибуту міста, а особливо ціннісну вартість екземплярів, які курсували нашим містом десятки років тому, буде проведено капітальний ремонт згаданого транспорту та передача його до музею електротранспорту. 
 
Цьогоріч планується завершити капітальне відновлення раритетного трамвайного вагону "Gotha T59E" №002 1960 року виготовлення. Це єдиний вагон цієї модифікації в Україні із трьох які збереглися у всьому світі – два інші вагони залишилися на території окупованого Криму. Протягом 35 останніх років він використовувався у якості службового рейко-зварювального вагону. 
 
Через брак коштів у ЛКП "Львівелектротранс", ГО "Львів’яни за електротранспорт" звертається до усіх, хто має змогу та бажання зробити наше місто ще кращим, допомогти у втіленні ідеї у життя.
 
Мова йде не лише про матеріальну підтримку проекту: робоча сила, матеріали та інформування у ЗМІ також суттєво полегшать роботу над всіма необхідними роботами. Контактна особа Антон Лягушкін, голова громадської організації "Львівяни за електротранспорт". 
 
 
 
 
 
 
comments powered by HyperComments