У Львові урочисто відкрити та освятили меморіальну таблицю жертв комуністичного режиму (ФОТО)

Юлія Субота  |  Неділя, 21 червня 2015, 20:21
21 червня на Городоцькій, 20, на стіні колишньої в`язниці "Бригідки" з`явилась пам`ятна таблиця.
У Львові урочисто відкрити та освятили меморіальну таблицю жертв комуністичного режиму (ФОТО)

Сьогодні, 21 червня, на Городоцькій, 20, з`явилась меморіальна таблиця у пам`ять про жертв  комуністичного режиму, який рівно 74 роки тому прирік на смерть 1172 людини. Мова йде про підпал колишньої в`язниці "Бригідки": страшне полум`я забрало життя не лише українців, а й поляків та євреїв.

На урочистому відкритті були присутні не лише громадські активісти та представники влади, але й колишні політичні в`язні, які з власного досвіду знають про беззаконня, що чинились тут комуністичним режимом.

Відповідно до даних останніх досліджень, повідомляє організація "Меморіал", практично всі, хто знаходився у палаючій в`язниці 74 роки тому - цивільні люди. 

Колишній в`язень пан Степан згадує страшні події 1941 року і не може повірити в те, що пройшло вже три чверті століття, адже жахіття тих часів і досі стоять перед очима, мов вчора. 

Після того, як полотно з інтернаціональної таблиці (коротка історія закладу подана українською, польською та англійською мовами) було знято, а квіти від влади та представників різних організації покладено, священики освятили таблицю та провели загальну молитву.

 

 

 

 

 

 

comments powered by HyperComments