У Львові з`явиться "зелена зупинка"

Юлія Субота  |  Субота, 4 квітня 2015, 19:17
Зовсім скоро на вулицях міста облаштують ноу-хау.
У Львові з`явиться "зелена зупинка"

Зовсім скоро на вулицях міста має з`явитись еко-зупинка, яка буде створюватись у рамках проекту "Зелена зупинка", учасниками конкурсу молодіжних проектів "Lviv Young Project".

"Центральна частина Львова знаходиться у пониженні рельєфу, тому там погано циркулюють повітряні маси, що призводить до більшої концентрації вуглекислого газу, оксидів азоту і сірки, що зумовлюється, зокрема, інтенсивним автомобільним рухом. Це призводить до того, що у безвітряну погоду у центрі Львова можливе утворення смогу", - розповіла керівник проектної групи "Збереження природи міста" Анастасія Рудич.

Планується, що така зупинка стане лише початком у еко-будівництві у місті, завдяки чому вдасться боротися зі зміною клімату та відновити традицію саджання зелених насаджень на дахах міських будівель.

"Зелена зупинка" - недешеве задоволення,  лише покрівля із рослинами обійдеться у майже 40 євро за кв.м., однак і термін її експлуатації вчетверо довший, ніж у стандартної зупинки. 
 
Цікавинкою проекту має стати встановлення сонячної батареї, завдяки якій можна буде заряджати мобільні гаджети, а також у холодну пору року підігрівати та підсвітлювати рослини на даху. 
 
Точне місце розташування еко-зупинки поки вирішується. Серед варіантів зупинки біля Оперного театру та ринку "Добробут".
 
 
 
 
comments powered by HyperComments