У Львові розпочався конкурс льодових скульптур (ФОТО)

Юлія Субота  |  Неділя, 18 січня 2015, 20:17
18 січня на площі перед Оперним театром стартував конкурс льодових умільців.
У Львові розпочався конкурс льодових скульптур (ФОТО)

Сьогодні, 18 січня, на площі перед Оперним театром 5 львівських скульпторів-льодовиків розпочали змагання між собою. Гордій Старух, Антон Лубій, Дар’я Альошкіна, Сергій Жолудь та Ярема Мисько впродовж двох днів перетворюватимуть брили льоду на витвори мистецтва.

Конкурс льодових скульптур у Львові проходить вже не вперше, проте, через напружену військову ситуацію на Сході країни цьогоріч організатори ухвалили рішення про камерний варіант проведення конкурсу і запросили до участі лише 5 архітекторів з льоду.

Кожен із учасників мав право самостійно обирати для себе сюжет, умова єдина - різдвяна тематика. Попри те, що кінцеві результати старань майстрів буде видно лише завтра, подивитись на процес перетворення велетенських брил льоду на витвори мистецтва прийшло чимало людей. Самі ж майстри скаржаться на плюсову температуру, яка ускладнює роботу з льодом у рази. 

Декотрі льодові архітектори розкрили таємниці своїх робіт, тож завтра, по закінченню клопіткої роботи, на глядачів чекатимуть риба, прикрашена українськими традиційними символами, дідух, коза, та робота з льоду на тему подій в Україні.

Прийти та оцінити роботи справжніх льодових умільців можна вже завтра, о 12:00, коли й буде названо переможця конкурсу льодових скульптур 2015 року. Охочим подивитись на льодову красу слід поспішати, адже через погодні умови відразу по закінченню конкурсу лід почне танути. 

 

comments powered by HyperComments