Мешканці Сихова протестують проти забудови скверу навпроти школи (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Четвер, 15 травня 2014, 20:59
Сьогодні, 15 травня, під Львівською міськрадою відбувся пікет мешканців мікрорайону Сихів, які протестували проти забудови скверу біля школи №98, який є відпочинковою зоною.
Мешканці Сихова протестують проти забудови скверу навпроти школи (ФОТО)

Протестувальники стояли біля входу в міськраду тримаючи плакати: «Нам треба сквер, а не гадюшник «Тераса», «Ні забудові перед школою!», «Хочемо під вікнами парк, а не офіси», «Геть Павліва, що дав дозвіл на забудову», «Порушені будівельні норми! Де мають гуляти діти?».

Як розповіла мешканка прилеглого будинку Леся Романів, на пр. Червоної Калини, 109, перед школою, планують збудувати торгово-розважальний центр на чотири поверхи, що є порушенням будівельних норм. За її словами, мешканці прилеглих будинків виступили проти забудови, оскільки цей сквер - єдина площадка, де діти можуть відпочивати і кататися на роверах.

Зараз на місці майбутнього будівництва стоїть кафе-тераса, на яке також скаржаться пікетувальники.

«Там до 3-4 ночі голосно лунає музика, збирається молодь, чути нецензурну лайку, бійки, постійно викликають міліцію і швидку. Це все продовжується і вдень на очах у дітей», - каже Леся Романів.

Як розповіла жінка, їхній протест уже триває з 5 травня. Мешканці зверталися у прокуратуру, міськраду та інспекцію Держархбудконтролю. Також, за словами Лесі Романів, жителів підтримує Самооборона, «Правий сектор» та інші громадські організації, які готові долучитися до страйку.

У свою чергу як повідомив забудовник Володимир Кульчицький договір оренди землі ним було отримано у 2010 році, а цього року - дозвіл на початок будівництва, яке має розпочатися після знесення кафе-тераси. Також, як запевнив забудовник, у новому торговому центрі не буде розважальних закладів, лише офісні приміщення.

Окрім цього, Кульчицький обіцяє зробити вуличне освітлення скверу та впорядкувати сквер.

«Зараз територія занедбана і там вигулюють собак», - каже Володимир Кульчицький.

comments powered by HyperComments